Grupul austriac VIG a primit aprobarea din partea autoritatii de supraveghere de la Chisinau pentru preluarea DONARIS Group

Data articol
03.04.2014
Consiliul de administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF) a decis in cadrul sedintei din 28 martie 2014 avizarea preluarii de catre VIENNA Insurance Group (VIG) a unei participatii de 93,79% din actiunile companiei de asigurari DONARIS Group, ceea ce constituie 524.384 de actiuni ordinare nominative, potrivit informatiilor publicate pe site-ul oficial al CNPF.

Contactati de redactia portalului specializat www.xprimm.md, oficialii grupului VIG au confirmat finalizarea tranzactiei, urmand ca mai multe detalii in acest sens sa fie comunicate cu ocazia unei conferinte de presa, care va avea loc in perioada imediat urmatoare.

Amintim ca VIG, unul dintre cele mai importante grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est, a semnat un contract privind achizitia a circa 94% din actiunile DONARIS Group la sfarsitul lunii ianuarie a.c, tranzactia fiind sub rezerva obtinerii aprobarilor oficiale.

In 2013, DONARIS Group a subscris prime brute in valoare de 100,91 milioane lei (circa 6 milioane euro) si detinea o cota de piata de 8,55%, astfel pozitionandu-se pe locul 5 pe piata de profil din Moldova. Totodata, cea mai mare pondere in portofoliul companiei este ocupata de asigurarile auto, circa 80%.

DONARIS Group a fost infiintat in anul 1998, cu sediul central la Chisinau. Compania dispune, in prezent, de 50 de membri in sediul central si aproximativ 70 de angajati in sucursalele teritoriale. Produsele de asigurare sunt vandute prin unitati proprii, agenti si parteneriate cu brokeri, precum si prin intermediul bancilor si ale companiilor de leasing.

VIENNA Insurance Group este unul dintre cele mai importante grupuri de asigurari din Austria si ECE, operand in 24 de tari. In anul fiscal 2013, a raportat prime subscrise, neconsolidate, de circa 9,4 miliarde euro.

Video