Romania

INFOGRAFIC: Sfaturi pentru soferi in caz de inundatie


Ploile torentiale din ultima perioada au produs inundatii in mai multe zone din tara, afectand gospodarii si punand in pericol cetatenii. In cazul in care va aflati la volan si sunteti surprinsi de astfel de fenomene, este recomandat sa nu treceti cu masina prin zone inundate.

Astfel, 15 cm de apa ajung pana la caroseria majoritatii autoturismelor, cauzand pierderea controlului si posibila impotmolire a masinii. O adancime de 30 cm a apei este suficienta pentru ca majoritatea autovehiculelor sa pluteasca. De asemenea, 60 cm de apa, mai ales in miscare, vor matura aproape orice fel de vehicul.

Daca observati cresterea nivelului apei in jurul masinii, abandonati-o imediat si incercati sa va refugiati, in siguranta, intr-o zona mai inalta.

Daca nu puteti evita un drum sau o strada pe care s-a acumulat apa, nu faceti manevre bruste, circulati cu o viteza cat mai redusa, pastrati o distanta mare fata de vehiculul din fata si nu folositi sisteme de cruise control, deoarece va reduc timpul de reactie in caz de pericol.

Ca pieton, nu va deplasati prin apa curgatoare: o apa curgatoare de numai 15 cm adancime va poate dobori de pe picioare. Daca este necesar sa va deplasati prin zone inundate, optati pentru locurile unde apa nu este in miscare. Folositi un bat pentru a verifica daca solul din fata este stabil, pentru a evita obstacolele.

Campania FII TREAZ LA VOLAN! pregateste, pentru al treilea an consecutiv, sfaturi de siguranta rutiera

In contextul accidentelor rutiere care continua sa aiba loc pe soselele din Romania, dar si al riscurilor constante care pun in pericol soferii, proiectele si campaniile de siguranta rutiera raman mai importante ca niciodata, iar orice efort in directia reducerii numarului de accidente rutiere este esential.

"FII TREAZ LA VOLAN!" se numara printre demersurile care au ca obiectiv cresterea sigurantei pe drumurile din Romania. Campania "FII TREAZ LA VOLAN!" va continua, in perioada iulie - septembrie 2018, cu a treia editie, mizand pe mesaje menite sa creasca nivelul de constientizare a riscurilor la care se expune oricine urca la volan obosit sau care se lasa distras de smartphone in timp ce conduce, dar si mesaje in ceea ce priveste riscul conducerii sub influenta bauturilor alcoolice sau a anumitor tipuri de medicamente.

Mai multe detalii despre proiect gasiti aici.
Share |


Editor: Adina TUDOR | Publicat pe 14.06.2018

Cele mai recente stiri:
» Piata RCA a scazut in primul trimestru din 2018. Vezi cat a subscris fiecare asigurator!
» VIDEO: Costin TATUC: La volan, distragerea mixta a atentiei este cea mai periculoasa, mai ales cand se folosesc mijloacele de comunicatie
» Cati asigurati RCA au cumparat si clauza de Decontare directa?
» Studiu: 88% dintre agentiile de turism au asigurari de insolvabilitate si faliment
» Profit dublu pe piata de asigurari
» Gothaer: Crestere de 15% a subscrierilor pentru asigurarile travel
» VIDEO: Radu CRACIUN: Banii din Pilonul II sunt o proprietate privata!
» Angajatii din asigurari si pensii private au castigat, in medie, cu peste 1.000 lei mai putin in luna mai
» Piata de brokeraj scade usor in primul trimestru din 2018. MARSH urca pe prima pozitie
» Cum vor arata pensiile noastre?Create AccountLog In Your Account