IUAI: Pandemia subliniaza necesitatea unui pool global pentru riscurile de pe segmentul de aviatie

Avatar autor XPRIMM
Autor
Cristian SUCA
Avatar
Cristian SUCA
Editor
Data articol
30.10.2020
IUAI (the International Union of Aerospace Insurers) analizeaza conceptul de a dezvolta un pool global care sa ofere sprijin financiar companiilor aeriene pentru circumstantele in care apar alte evenimente catastrofale care duc la intreruperea afacerii, noteaza Asia Insurance Review.
PROMO
"La apogeul pandemiei, aproximativ 95% din flota aeriana din intreaga lume era consemnata la sol. Se estimeaza ca, la nivel global, companiile aeriene au inregistrat, in 2020, pierderi de aproximativ 500 de miliarde de dolari, generate de scaderea cu peste 50% a numarului de pasageri. Pierderile nete pentru industrie sunt estimate la 85 - 100 de miliarde de dolari", subliniaza Dzung Nguyen TU - Global Chief Underwriting Officer (Aviation & Space), AXA XL.

Numit recent in Comitetul Executiv al IUAI, Dzung Nguyen TU a mai declarat: "Pierderile de venituri ale companiilor aeriene pe segmentul de intrerupere a afacerii, generate de COVID-19, nu au fost acoperite de politele aviatice standard. Desi comunitatea de asigurari aviatice este de acord ca acoperirea prin asigurarea a unei pandemii nu putea fi prevazuta, analizam conceptul de a dezvolta un pool global care sa ofere sprijin financiar companiilor aeriene pentru circumstantele in care apar evenimente catastrofale care duc la intreruperea afacerii."

"Orice astfel de sistem trebuie sa recunoasca faptul ca, in prezent, companiile aeriene se confrunta cu deficient semnificativ de numerar. In acest context, ar trebui gasita o metoda adecvata de finantare a sistemului, care sa implice asiguratorii, reasiguratorii si calatorii. In momentul de fata, aceasta este inca o discutie la nivelul IUAI si la nivel national, impreuna cu asociatiile relevante din industria de asigurari. E un proiect ambitios, care ar avea nevoie de sprijinul si angajamentul guvernelor. Prin natura globala a industriei noastre si a industriei pe care o asiguram, putem avea speranta ca, la un moment dat, o sa apara o solutie, intr-o forma sau alta", a mai punctat Dzung Nguyen TU - Global Chief Underwriting Officer (Aviation & Space), AXA XL.

Video