Inca doi asiguratori se reorganizeaza in societati pe actiuni

Avatar autor XPRIMM
Autor
Vlad BOLDIJAR
Avatar
Vlad BOLDIJAR
Editor
Data articol
09.03.2012
La inceputul lunii martie, Consiliului de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF) a avizat reorganizarea prin transformare din societate cu raspundere limitata (SRL) in societate pe actiuni (SA) "si inregistrarea de catre stat a modificarilor operate in documentele de constituire" pentru societatile de asigurari ACORD Grup si MOLDCARGO. Totodata, in cazul MOLDCARGO, autoritatea de supraveghere a pietei de asigurare din Republica Moldova a avizat majorarea capitalului social al companiei de la 26,07 mil. MDL pana la 30 mil. MDL, precum si completarea denumirii cu vocabula "Reasigurari".Astfel, ACORD Grup si MOLDCARGO majoreaza numarul companiilor de asigurare active in piata organizate in societati pe actiuni la doisprezece, dupa ce MOLDASIG si VICTORIA Asigurari au trecut prin acelasi proces de reorganizare in lunile ianuarie si februarie a.c. Celelalte societati de asigurare pe actiuni sunt: ASITO, AUTO-SIGURANTA, DONARIS Group, EXIM-ASINT, GALAS, GARANTIE, GRAWE CARAT Asigurari si KLASSIKA Asigurari.

Potrivit CNPF, autoritatea de supraveghere a pietei de asigurari din Republica Moldova, la 1 februarie 2012, lista societatilor de asigurare-reasigurare licentiate cuprindea un numar de 19 companii.

Piata de asigurari din Republica Moldova a totalizat 1 mld. MDL in anul 2011, potrivit datelor preliminare centralizate de autoritatea de la Chisinau, reprezentand o crestere de 9,7% fata de 2010.

CLICK pentru a vedea topul preliminar al companiilor de asigurare din Moldova.

Video