Stiri externe

Indonezia: Jakarta se scufunda dupa un nou episod de inundatii severe care au paralizat orasul


Pentru a doua oara in acest an, Jakarta este afectata de ploi torentiale severe, care s-au inrautatit pe parcursul zilei de marti, arata presa internationala. Precipitatiile puternice au inundat mii de locuinte si cladiri, inclusiv palatul prezidential, dar si cel mai mare spital al tarii, paralizand retelele de transporturi si 81 de cartiere din Jakarta, in unele locuri apa atingand si 1,5 metri.

Regiunea Bekasi, situata in vestul capitalei indoneziene, a fost cea mai afectata de inundatii, imaginile surprinse in zona aratand sute de soferi si participanti la trafic luptandu-se cu apele. Ploile torentiale au afectat zone comerciale si rezidentiale. Palatul prezidential a fost inundat in aceasta dimineata, iar Cipto Mangunkusumo, cel mai mare spital al tarii, a fost inundat ieri, zeci de echipamente fiind distruse.

Pana in momentul de fata, nu au fost raportate victime, sustine Agus WIBOWO - Purtator de cuvant al Agentiei Nationale pentru Atenuarea Dezastrelor. Acesta subliniaza ca, momentan, este prea devreme pentru o estimare a pagubelor. Presa locala sustine ca 81 de cartiere au fost inundate, 300 de persoane au ramas fara un acoperis deasupra capului si zeci de drumuri au fost inchise.

Agentia Nationala de Meteorologie din Indonezia avertizeaza ca ploile torentiale vor continua pe parcursul zilei de astazi, dar si in urmatoarele doua saptamani. De asemenea, meteorologii locali sustin ca exista o legatura intre ploile torentiale care au afectat Indonezia si ciclonii tropicali din Australia si Oceanul Indian, responsabili si pentru fenomenele extreme inregistrate pe insulele Java, Bali si Nusa Tenggara.

Jakarta gazduieste 10 milioane de persoane, insa, luand in calcul zona metropolitana mai mare, sunt, de fapt, 30 de milioane de persoane. La inceputul acestui an, Indonezia a fost lovita de unul dintre cele mai severe episoade de ploi torentiale din istoria tarii, acestea provocand inundatii si alunecari de teren care au dus la moartea a aproximativ 70 de persoane si stramutarea altor aproximativ 175.000.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 25.02.2020

Cele mai recente stiri:
» Deloitte: Institutiile financiare vor dubla, cel mai probabil, investitiile in securitatea cyber
» Marea Britanie: LV= lanseaza Flow, un serviciu disponibil doar online pentru soferii care vor sa se asigure
» Grupul ALLIANZ: Veniturile totale s-au mentinut la 73,5 miliarde de euro in S1 2020
» Beirut, devastat dupa explozia de marti. Bilantul provizoriu: Mii de victime si sute de cladiri distruse
» Insurance Europe: Opiniile asiguratorilor europeni cu privire la Inteligenta Artificiala
» Istanbul: 2 din 3 locuinte mai vechi de 20 de ani nu au asigurare impotriva cutremurelor
» HSB (Munich Re): Atacurile cibernetice, furturile de identitate si fraudele online, in continua crestere
» RMS: Pierderile provocate industriei de catre uraganul Hanna nu vor depasi, cel mai probabil, 400 mil. dolari
» Studiu: SUA, cel mai mare cost mediu pentru bresele de securitate cibernetica
» Inundatiile de coasta ar putea ameninta, in urmatorii 80 de ani, 20% din economia globala


Create AccountLog In Your Account