Stiri externe

Industria de asigurari de calatorie, setata pentru o recuperare lenta


In contextul in care, pe fondul pandemiei COVID-19, avioanele au fost consemnate la sol, iar zborurile au fost anulate, piata globala de asigurari de calatorie se va confrunta cu o redresare lenta, iar asta intrucat segmentul de calatorii de afaceri isi va reveni la fel de lent, noteaza GlobalData.

Sursa citata mai arata ca, desi calatoriile de afaceri reprezinta o proportie mica din nivelul total de asigurari de calatorie detinute de consumatori, acestea aduc in continuare un flux important de venituri pentru sector.

Raportul "2019 UK Insurance Consumer Survey" realizat de catre GlobalData noteaza ca doar 1,1% dintre respondenti au declarat ca detin o asigurare de calatorie de afaceri, vacanta fiind, pentru 86% dintre cei asigurati, motivul principal pentru calatorie.

"Recuperarea industriei de asigurari travel va fi dictata, in mare masura, de capacitatea si disponibilitatea turistilor de a calatori. Impactul COVID-19 va avea efecte de lunga durata asupra calatoriilor de afaceri. Chiar si atunci cand ne vom face o idee despre cum arata noua stare de normalitate, odata ce oamenii se intorc la birou, companiile vor continua, cel mai probabil, sa mentina calatoriile de afaceri la nivel minim", explica Beatriz BENITO - Senior Insurance Analyst, GlobalData.

Angajatorii au datoria de a avea grija de angajati, mai arata sursa citata, si, daca guvernele continua sa recomande anularea tuturor calatoriilor neesentiale, programarea calatoriilor de afaceri va fi considerata o activitate neesentiala, mai ales in conditiile in care tehnologia poate oferi mijloacele necesare pentru a organiza sedintele online.

"Este probabil ca angajatii sa revina la birou dupa un program diferit sau pe baza de rotatie, pentru a se gestiona densitatea. Acest lucru va contribui la un sentiment generalizat ca inca nu este in totalitate sigur sa isi continue viata si afacerile ca de obicei, iar multi angajati nu vor mai vrea sa calatoreasca in scop de afaceri. In mod similar, pe fondul faptului ca pandemia COVID-19 reduce bugetele companiilor, sectorul de asigurari de calatorie va avea nevoie de ani pentru a se recupera pana la nivel pre-pandemie si va ramane in urma traiectoriei de recuperare a spatiului mai larg de asigurari de calatorie", mai arata Beatriz BENITO - Senior Insurance Analyst, GlobalData.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 29.06.2020

Cele mai recente stiri:
» Deloitte: Institutiile financiare vor dubla, cel mai probabil, investitiile in securitatea cyber
» Marea Britanie: LV= lanseaza Flow, un serviciu disponibil doar online pentru soferii care vor sa se asigure
» Grupul ALLIANZ: Veniturile totale s-au mentinut la 73,5 miliarde de euro in S1 2020
» Beirut, devastat dupa explozia de marti. Bilantul provizoriu: Mii de victime si sute de cladiri distruse
» Insurance Europe: Opiniile asiguratorilor europeni cu privire la Inteligenta Artificiala
» Istanbul: 2 din 3 locuinte mai vechi de 20 de ani nu au asigurare impotriva cutremurelor
» HSB (Munich Re): Atacurile cibernetice, furturile de identitate si fraudele online, in continua crestere
» RMS: Pierderile provocate industriei de catre uraganul Hanna nu vor depasi, cel mai probabil, 400 mil. dolari
» Studiu: SUA, cel mai mare cost mediu pentru bresele de securitate cibernetica
» Inundatiile de coasta ar putea ameninta, in urmatorii 80 de ani, 20% din economia globala


Create AccountLog In Your Account