Insuramore: Primele brute subscrise ale liniilor de business comerciale va depasi pentru prima data 1000 de miliarde de dolari in 2022

Autor
Alex SIMION
Data articol
30.09.2022

145 de companii au totalizat primele brute subscrie in valoare de peste 1 miliard de dolari in 2021, potrivit unui raport publicat de Insuramore pentru piata globala a asigurarilor property (non-viata).

PROMO

In plus, putin peste jumatate din primele 200 de grupuri au inregistrat o crestere de doua cifre a afacerilor in liniile comerciale.

Potrivit Insuramore, din aceste 200 de grupuri de asiguratori:

  • 66 sunt din Africa / Europa sau Orientul Mijlociu
  • 41 sunt din Asia-Pacific si Australasia,
  • 93 sunt din America de Nord, Centrala si de Sud si Caraibe.

Allianz a condus clasamentul in 2021 cu cea mai mare cifra de prime brute subscrise pentru segmentul non-viata, urmat in ordine descrescatoare de AXA, PICC, Zurich si Chubb. Impreuna, aceste cinci mari grupuri au avut o cota de piata globala combinata a primelor brute subscrie de 15,9%.

Pentru sfarsitul anului 2022, este foarte probabil ca valoarea totala a afacerilor la nivel mondial a liniilor comerciale din piata asigurarilor sa depaseasca pentru prima data 1.000 de miliarde de dolari, estimeaza Insuramore.

"Cresterea are loc din cauza mai multor factori, inclusiv o piata comerciala dinamica (in special in America de Nord), cresterea primelor provocata de incidenta tot mai mare a evenimentelor meteorologice severe (de exemplu, asigurarea pentru segmentul agricol) si, desigur, inflatia. Pe de alta parte, un mediu economic deteriorat ar putea submina progresele inregistrate in ceea ce priveste acoperirea liniilor comerciale standard achizitionate de companiile mici si mijlocii, in 2023, daca nu in 2022".

Un alt factor care ar putea face ca valoarea pietei globale sa avanseze mai putin in 2022 este dat de forta dolarului american in raport cu majoritatea celorlalte monede importante. "Multe grupuri de asiguratori care raporteaza rezultatele in alte valute decat dolarul american si care au o expunere mica sau deloc la piata de asigurari din SUA vor cobora in clasamentul global, deoarece primele brute subscrie vor valora mai putin in dolari americani dupa schimbul valutar; insa, grupurile cu sediul in SUA si Bermude, care reprezentau 78 dintre primii 200 de concurenti din liniile comerciale in 2021, vor deveni mai numeroase in urmatorul clasament".

Video