Insurance Europe: Actiunile de adaptare la schimbarile climatice trebuie sa fie ambitioase

Avatar autor XPRIMM
Autor
Andreea RADU
Avatar
Andreea RADU
Redactor sef
Data articol
25.02.2021
Actiunile de adaptare la schimbarile climatice trebuie sa fie ambitioase si reflecta circumstante diverse in toate statele membre UE, a transmis Insurance Europe, precizand ca asiguratorii europeni sunt pregatiti sa contribuie in aceasta directie.
PROMO
Dupa publicarea noii strategii a Comisiei Europene privind adaptarea la schimbarile climatice, Nicolas JEANMART, Head of personal and general insurance, Insurance Europe, a comentat: "Salutam strategia CE de a imbunatati adaptarea la schimbarile climatice: in special, ambitiile CE de a combate deficitul de protectie climatica si de a intensifica eforturile de stimulare a prevenirii si rezilientei la toate nivelurile. Asiguratorii europeni sunt pregatiti sa contribuie la aceasta activitate cu expertiza lor de lunga durata in acest domeniu".

"Suntem de acord ca, avand in vedere amploarea provocarii pe care o prezinta schimbarile climatice, actiunea UE pentru cresterea eforturilor de adaptare trebuie sa fie ambitioasa. Intr-adevar, unele dintre consecintele schimbarilor climatice devin deja evidente. Aceasta inseamna ca, asa cum a recunoscut CE, actiunile de atenuare nu sunt suficiente pentru a aborda implicatiile economice, sociale si de ale schimbarilor climatice", a adaugat Nicolas JEANMART.

Conform acestuia, actiunea de adaptare trebuie sa aiba loc la toate nivelurile, de la nivel local la cel global. Intr-un context european, este important sa recunoastem ca, desi UE are un rol cheie de jucat in coordonarea eforturilor de adaptare, fiecare stat membru este afectat in mod diferit de schimbarile climatice, iar rolul jucat de asigurari si autoritatile publice variaza semnificativ de la o tara la alta. Prin urmare, nu ar trebui sa existe o solutie unica pentru toti la nivel european.

"De asemenea, suntem de acord cu Comisia Europeana cu privire la importanta datelor pentru a sprijini actiunile de adaptare la schimbarile climatice. Asiguratorii europeni asteapta cu nerabdare sa prezinte experientele lor in acest domeniu si, mai general, sa continue sa colaboreze cu CE in ceea ce priveste adaptarea la schimbarile climatice", a mai afirmat Nicolas JEANMART.

Video