Stiri externe

Insurance Europe: Proiectul de revizuire a Solvency II ar impiedica ambitiile europene, nu le-ar sustine


Insurance Europe, federatia europeana a asociatiilor asiguratorilor si reasiguratorilor, critica revizuirea de anul acesta a Solvency II, proiect elaborat recent de catre EIOPA (Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale).

Analistii Insurance Europe subliniaza ca proiectul elaborat de catre EIOPA include un numar foarte mare de idei si de propuneri, iar unele dintre acestea ar putea actiona impotriva obiectivelor politice ale Comisiei Europene.

De exemplu, sugestiile de a creste cerintele de capital pe termen lung, arata Insurance Europe, ar putea face ca industria de re/asigurari sa aiba o misiune mult mai scumpa si dificila cu privire la investitiile pe termen lung.

Acest lucru ar avea efecte negative asupra pensiilor si a produselor de economisire pentru clienti si ar limita capacitatea asiguratorilor de a sustine financiar transformarea si cresterea durabila, ingreunand misiunea Europei de a ramane competitiva pe piata globala.

Astfel, Insurance Europe sustine o imbunatatire mai concentrata a Solvency II, care ar reduce numarul barierelor si poverilor inutile. "Acest lucru le-ar permite asiguratorilor sa isi mentina si sa isi consolideze rolul in protejarea clientilor si sa contribuie la stabilitatea si cresterea economiei europene."

Federatia europeana a asociatiilor asiguratorilor si reasiguratorilor a recunoscut ca exista cateva aspecte cheie care trebuie abordate in revizuirea Solvency II, cum ar fi nevoia de a masura pe deplin beneficiile create de modelul de afaceri pe termen lung caracteristic asiguratorilor.

Acest lucru poate duce la o supraestimare a raspunderilor, a riscului de investitii si a volatilitatii, care, la randul sau, poate genera cerinte excesive de capital.

"Solvency II este, la nivel global, cel mai sofisticat regim prudential pentru asigurari, dar si cel mai conservator", sustine Insurance Europe.

"Industria europeana sustine un regim puternic, bazat pe riscuri, cu niveluri foarte ridicate de protectie a consumatorilor, dar cerintele excesiv de mari ale Solvency II afecteaza capacitatea industriei de a-si mentine si creste prezenta internationala", arata Insurance Europe.

"Pe plan international, re/asiguratorii europeni concureaza cu companii care urmeaza regimuri care difera mult de Solvency II. Cheltuielile de capital inutile ridicate de Solvency II afecteaza astfel competitivitatea lor la nivel global", mai puncteaza federatia europeana a asociatiilor asiguratorilor si reasiguratorilor.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 17.01.2020

Cele mai recente stiri:
» Schimbari climatice: Bangkok, Amsterdam si Melbourne se vor confrunta cu "cele mai mari riscuri aduse de incalzire globala"
» SUA: O companie de asigurari foloseste tehnologia IoT pentru a lansa o polita inteligenta pentru locuinta
» Indonezia: Jakarta se scufunda dupa un nou episod de inundatii severe care au paralizat orasul
» Guy Carpenter va folosi modelul de catastrofe naturale conceput de KCC
» Grupul ALLIANZ, cel mai ridicat profit operational din istorie, in 2019
» 9 morti, peste 110 raniti si mai bine de 1.000 de cladiri prabusite dupa cutremurul inregistrat duminica, la granita dintre Turcia si Iran
» Companiile de servicii financiare din intreaga lume se asteapta la o adoptare in masa a Inteligentei Artificiale
» O companie filipineza te asigura impotriva riscului de... a fi parasit de partenerul de cuplu
» GlobalData: Noi oportunitati pentru asiguratori, in conditiile in care economia de tip sharing va continua sa se dezvolte
» ONU: Schimbarile climatice ameninta viitorul tuturor copiilor


Create AccountLog In Your Account