Intalnire la nivel inalt a brokerilor din Romania si a celor din Republica Moldova

Avatar autor XPRIMM
Autor
Oana RADU
Avatar
Oana RADU
Editor
Data articol
18.10.2010
In preambulul Primei Conferinte Nationale de Asigurari din Republica Moldova,  in cadrul schimbului de experienta intre pietele de asigurari din Romania si din Republica Moldova, o delegatie la nivel inalt a UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania s-a intalnit cu ABAR - Asociatia Brokerilor de Asigurare - Reasigurare din Moldova.

Astfel, Presedintele ABAR, Anton CABA si alti membri de seama ai asociatiei au dezbatut problemele specifice cu care se confrunta brokerajul in asigurari din Republica Moldova si alte aspecte relevante pentru acest domeniu, impreuna cu Bogdan ANDRIESCU, Presedinte si Constantin NASTASE, Director Executiv in cadrul UNSICAR. La intalnirea care a pus in dezbatere si aspecte legislative specifice domeniului, precum si rolul intermediarilor in asigurari, au mai luat parte si Romeo BOCANET, Director General, DESTINE Broker si Tiberiu GONCZI, Director Executiv, ADELPHIA Broker.

Dezbaterile si schimbul de experienta intre reprezentantii romani si cei moldoveni ai companiilor de brokeraj in asigurari vor continua maine, cu prilejul primei editii a Conferintei Nationale de Asigurari din Republica Moldova, intermediarea in asigurari reprezentand una dintre temele cu un loc special in cadrul discutiilor.

90 mil. MDL este valoarea primelor intermediate de brokerii de asigurare din Republica Moldova dupa primele sase luni ale anului curent, in crestere nominala cu 134%, raportat la S1/2009. De asemenea, valoarea reprezinta mai mult de 20,5% din totalul pietei de asigurari.

Pe clase de asigurare, asigurarile generale au generat 94,8% din totalul afacerilor brokerilor moldoveni, in vreme ce asigurarile de viata au reprezentat 5,2%.

Dintre clasele de asigurari generale, cel mai bine au fost reprezentate politele de tip CASCO - 38%, acestea fiind urmate de asigurarile Carte Verde - 24,8% si de asigurarile obligatorii RCA - 12,4%.

Video