Stiri externe

Inundatiile care au afectat China de la inceputul lunii iunie au provocat pierderi economice de aproximativ 4 miliarde de dolari


Inundatiile care au afectat China de la inceputul lunii iunie au provocat pierderi economice de 3,9 miliarde de dolari, sustine Ministerul Urgentelor de Mediu din China, citat de Insurance Asia News. Cel putin 8.000 de locuinte au fost distruse, in vreme ce alte cel putin 100.000 au suferit pagube semnificative, numai pe segmentul property daunele fiind, la data de 17 iunie, de 2,9 miliarde de dolari - crestere de 1 miliard de dolari comparativ cu inceputul lunii iunie.

Cele 5 episoade de ploi torentiale severe cu care s-a confruntat China de la inceputul lunii iunie au afectat 26 de provincii, provocand moartea sau disparitia a cel putin 78 de persoane si evacuarea altor 744.000. Per ansamblu, noteaza sursa citata, inundatiile au afectat cel putin 14 milioane de oameni. Cel mai recent episod de ploi torentiale a provocat inundatii in 11 provincii din sudul Chinei, inclusiv Guangdong, Hunan, Guangxi, Guizhou, Yunnan si Sichuan. Chongqing, un oras cu 30,5 milioane de locuitori, s-a confruntat cu cele mai grave inundatii din ultimii 80 de ani.

Agricultura a suferit un impact semnificativ, cum s-a intamplat si pe segmentul de infrastructura, cele mai mari pierderi fiind inregistrate in cazul proiectelor aflate in faza de constructie. Meteorologii anunta ca, in urmatoarele zile, China va fi afectata de ploi torentiale si mai severe si, implicit, inundatii pe masura, mai ales in regiunea de est. In momentul de fata, 700.000 de persoane sunt expuse riscului de inundatii si ar putea fi stramutate de autoritati.

In Asia, ploile torentiale sunt extrem de comune primavara si vara, insa intensitatea si frecventa acestora este tot mai mare in China, pe seama urbanizarii si a incalzirii globale. In 2019, de exemplu, inundatiile din sudul Chinei au afectat 6 milioane de persoane, provocand moartea a 88 de oameni. De asemenea, in 2016, inundatiile au generat, arata Aon, pierderi economice de 28 de miliarde de dolari, afectand, printre altele, peste 6 milioane de hectare de culturi agricole, asiguratorii locali confruntandu-se, per ansamblu, cu peste 500.000 de cereri de despagubire.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 01.07.2020

Cele mai recente stiri:
» Deloitte: Institutiile financiare vor dubla, cel mai probabil, investitiile in securitatea cyber
» Marea Britanie: LV= lanseaza Flow, un serviciu disponibil doar online pentru soferii care vor sa se asigure
» Grupul ALLIANZ: Veniturile totale s-au mentinut la 73,5 miliarde de euro in S1 2020
» Beirut, devastat dupa explozia de marti. Bilantul provizoriu: Mii de victime si sute de cladiri distruse
» Insurance Europe: Opiniile asiguratorilor europeni cu privire la Inteligenta Artificiala
» Istanbul: 2 din 3 locuinte mai vechi de 20 de ani nu au asigurare impotriva cutremurelor
» HSB (Munich Re): Atacurile cibernetice, furturile de identitate si fraudele online, in continua crestere
» RMS: Pierderile provocate industriei de catre uraganul Hanna nu vor depasi, cel mai probabil, 400 mil. dolari
» Studiu: SUA, cel mai mare cost mediu pentru bresele de securitate cibernetica
» Inundatiile de coasta ar putea ameninta, in urmatorii 80 de ani, 20% din economia globala


Create Account



Log In Your Account