Ion LACATUS, EUROASIG: In 2011 ne propunem sa emitem Carte Verde si sa ne lansam pe asigurari de viata

Avatar autor XPRIMM
Autor
Vlad BOLDIJAR
Avatar
Vlad BOLDIJAR
Editor
Data articol
17.12.2010
"Pentru anul 2011, ne propunem drept obiective principale, dobandirea dreptului de emitere a politelor Carte Verde, implementarea unui proiect inedit pe malpraxis si lansarea companiei si pe piata de asigurari de viata", a declarat in exclusivitate pentru www.xprimm.md, Ion LACATUS, Director General, EUROASIG.

Totodata, liderul companiei EUROASIG, in prezent a saptea companie din piata din Republica Moldova de asigurari, vizeaza accederea intre primele cinci societati de profil. EUROASIG, a realizat in primele noua luni ale acestui an un volum total de prime brute subscrise de 23 mil. MDL (1,4 mil. EUR), echivalentul unei cote de piata de 3,4%, realizand cea mai spectaculoasa crestere, de 164% (in EUR), dintre toate cele 24 de societati de asigurare active.

In perioada ianuarie-septembrie 2010, piata de asigurari din Moldova a consemnat prime brute de asigurare ce au totalizat 41,4 mil. EUR - 683 mil. MDL, cu 5,3% mai mult decat in 3T/2009. "Este important faptul ca piata de asigurari nu a suferit pierderi ca alte piete vecine, reusind sa realizeze cresteri intr-o perioada dificila. Este un indicator pozitiv care ne conduce la concluzia ca piata are potential si acesta urmeaza a fi exploatat", a precizat Ion LACATUS.

Video