Stiri externe

Japonia: Un taifun cu pagube de peste 15 miliarde de dolari ar putea avea loc cel putin o data la 20 de ani


Japonia s-ar putea confrunta cel putin o data la 20 de ani cu un taifun care sa provoace pierderi de peste 15 miliarde de dolari pentru industria de re/asigurari, arata o analiza realizata de Karen Clark & Company. Compania, specializata pe modelarea riscului de catastrofa, a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a studiat taifunul Jebi, cu ajutorul modelului sau - Japan Typhoon Reference Model -, si sustine ca pierderi precum cele provocate de Jebi se pot inregistra la o frecventa mai mica de 20 de ani.

JMP Securities considera ca pierderile provocate de taifunul Jebi ar putea atinge si depasi valoarea de 15-16 miliarde de dolari, insa KCC sustine, insa, ca, in realitate, Jebi a afectat proprietati in valoare de 30 de miliarde de dolari, incluzand aici cladiri, bunuri si consecinte ale intreruperii mai multor afaceri. Avand in vedere gradul ridicat de expunere la taifunuri, KCC spune ca Japonia se va confrunta cu mai multe astfel de fenomene meteo care sa genereze pierderi economice tot mai mari.

Totodata, KCC considera ca Jebi nu este cel mai costisitor taifun din istoria Japoniei, explicand ca, daca s-ar fi repetat in 2019, taifunurile Nancy (1961) si Isewan (1959), ambele, sau cel putin unul dintre ele, ar fi provocat industriei de re/asigurari pierderi de cel putin 20 de miliarde de dolari, acestea fiind mai mari decat cele produse de Jebi. Astfel, din punct de vedere istoric, arata KCC, taifunul Jebi nu e un fenomen care sa fi provocat pierderi fara precedent pentru Japonia.

Japonia s-ar putea confrunta cu astfel de fenomene meteorologice extreme cel putin o data la 20 de ani, iar KCC subliniaza ca, in acest context, industria de re/asigurari trebuie sa se astepte la pierderi din ce in ce mai mari. Faxai este cel mai recent taifun care a lovit Japonia, iar cele mai recente estimari ale AIR - companie specializata in modelarea riscului -, arata ca pierderile provocate de Faxai industriei de profil vor fi de 3 - 7 miliarde de dolari, insa RMS sustine ca acestea vor fi intre 5 - 9 miliarde de dolari.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 10.10.2019

Cele mai recente stiri:
» Deloitte: Institutiile financiare vor dubla, cel mai probabil, investitiile in securitatea cyber
» Marea Britanie: LV= lanseaza Flow, un serviciu disponibil doar online pentru soferii care vor sa se asigure
» Grupul ALLIANZ: Veniturile totale s-au mentinut la 73,5 miliarde de euro in S1 2020
» Beirut, devastat dupa explozia de marti. Bilantul provizoriu: Mii de victime si sute de cladiri distruse
» Insurance Europe: Opiniile asiguratorilor europeni cu privire la Inteligenta Artificiala
» Istanbul: 2 din 3 locuinte mai vechi de 20 de ani nu au asigurare impotriva cutremurelor
» HSB (Munich Re): Atacurile cibernetice, furturile de identitate si fraudele online, in continua crestere
» RMS: Pierderile provocate industriei de catre uraganul Hanna nu vor depasi, cel mai probabil, 400 mil. dolari
» Studiu: SUA, cel mai mare cost mediu pentru bresele de securitate cibernetica
» Inundatiile de coasta ar putea ameninta, in urmatorii 80 de ani, 20% din economia globala


Create AccountLog In Your Account