Stiri externe

Japonia: Un taifun cu pagube de peste 15 miliarde de dolari ar putea avea loc cel putin o data la 20 de ani


Japonia s-ar putea confrunta cel putin o data la 20 de ani cu un taifun care sa provoace pierderi de peste 15 miliarde de dolari pentru industria de re/asigurari, arata o analiza realizata de Karen Clark & Company. Compania, specializata pe modelarea riscului de catastrofa, a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a studiat taifunul Jebi, cu ajutorul modelului sau - Japan Typhoon Reference Model -, si sustine ca pierderi precum cele provocate de Jebi se pot inregistra la o frecventa mai mica de 20 de ani.

JMP Securities considera ca pierderile provocate de taifunul Jebi ar putea atinge si depasi valoarea de 15-16 miliarde de dolari, insa KCC sustine, insa, ca, in realitate, Jebi a afectat proprietati in valoare de 30 de miliarde de dolari, incluzand aici cladiri, bunuri si consecinte ale intreruperii mai multor afaceri. Avand in vedere gradul ridicat de expunere la taifunuri, KCC spune ca Japonia se va confrunta cu mai multe astfel de fenomene meteo care sa genereze pierderi economice tot mai mari.

Totodata, KCC considera ca Jebi nu este cel mai costisitor taifun din istoria Japoniei, explicand ca, daca s-ar fi repetat in 2019, taifunurile Nancy (1961) si Isewan (1959), ambele, sau cel putin unul dintre ele, ar fi provocat industriei de re/asigurari pierderi de cel putin 20 de miliarde de dolari, acestea fiind mai mari decat cele produse de Jebi. Astfel, din punct de vedere istoric, arata KCC, taifunul Jebi nu e un fenomen care sa fi provocat pierderi fara precedent pentru Japonia.

Japonia s-ar putea confrunta cu astfel de fenomene meteorologice extreme cel putin o data la 20 de ani, iar KCC subliniaza ca, in acest context, industria de re/asigurari trebuie sa se astepte la pierderi din ce in ce mai mari. Faxai este cel mai recent taifun care a lovit Japonia, iar cele mai recente estimari ale AIR - companie specializata in modelarea riscului -, arata ca pierderile provocate de Faxai industriei de profil vor fi de 3 - 7 miliarde de dolari, insa RMS sustine ca acestea vor fi intre 5 - 9 miliarde de dolari.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 10.10.2019

Cele mai recente stiri:
» Insurance Europe: Proiectul de revizuire a Solvency II ar impiedica ambitiile europene, nu le-ar sustine
» ONU: Multiple episoade de vreme extrema vor avea loc in 2020
» Ukraine International Airlines va oferi despagubiri familiilor victimelor din zborul PS752
» Australia: 13.750 de cereri de despagubire in valoare totala de 925 mil. dolari, dar costurile vor creste semnificativ in perioada urmatoare
» Napoli: 13 persoane au fost ranite in urma unui accident in care au fost implicate 3 trenuri de metrou
» Porto Rico: Un nou cutremur puternic a fost inregistrat sambata. Mii de oameni se tem sa se intoarca la casele lor
» Filipine: "O eruptie periculoasa" a vulcanului Taal, posibila "in urmatoarele ore sau zile". 8.000 de oameni au fost deja evacuati, alti 450.000 sunt amenintati
» Aon a finalizat achizitia platformei digitale de asigurari CoverWallet
» FITCH: Pierderi asigurate limitate dupa cutremurul care a zguduit Porto Rico
» GENERALI a finalizat achizitia Seguradoras Unidas si AdvanceCare, unitatile Apollo Global Management din Portugalia


Create AccountLog In Your Account