Stiri externe

Jumatate dintre adultii britanici vor ca bancile sa le foloseasca informatiile pentru a depista eventualele probleme financiare cu care se confrunta


Jumatate dintre adultii din Marea Britanie considera ca bancile si/sau alte institutii financiare ar trebui sa le foloseasca datele financiare pentru a identifica eventualele probleme financiare si, implicit, pentru a le oferi consumatorilor o mana de ajutor, subliniaza un studiu realizat de catre The Money & Mental Health Policy Institute si citat de presa britanica.

Potrivit The Money & Mental Health Policy Institute, 68% dintre adultii din Marea Britanie considera ca ar fi util ca bancile si/sau institutiile financiare sa depisteze problemele financiare ale clientilor pe masura ce acestea apar, in vreme ce un procent similar (66%) si-ar dori ca bancile si/sau institutiile financiare sa le ofere sprijin cand situatia scapa de sub control.

De asemenea, cel putin 6 din 10 britanici considera ca ar fi util daca bancile le-ar folosi datele financiare pentru a-i ajuta sa isi administreze bugetul zilnic. Pe de alta parte, desi 52% spun ca sunt ingrijorati cu privire la modul in care intimitatea le-ar fi afectata, 51% considera ca beneficiile monitorizarii informatiilor personale de catre institutiile financiare sunt mai mari decat riscurile. Doar 1 din 10 sustine contrariul.

Studiul, sprijinit de Barclays, analizeaza modul in care bancile ar putea monitoriza datele financiare ale consumatorilor in cautarea semnelor care arata ca oamenii sunt amenintati de datorii - scaderi bruste ale veniturilor, cresteri semnificative ale cheltuielilor etc. Raportul stabileste si modalitati prin care bancile ar putea interveni in astfel de situatii, avertizarea prin mesaj text fiind un exemplu in acest sens.

De asemenea, The Money & Mental Health Policy Institute subliniaza ca un astfel de sprijin ar putea fi util in special persoanelor cu probleme de sanatate mentala, care - din cauza unor simptome comune, cum ar fi probleme de memorie sau concentrare redusa -, intampina dificultati in administrarea bugetului si care, de asemenea, intampina greutati in solicitarea unui ajutor in acest sens.

Raportul face si recomandari cu privire la modul in care bancile si/sau institutiile financiare ar putea utiliza datele financiare personale ale consumatorilor pentru a-i sprijini pe acestia intr-un mod sigur si etic - cum ar fi sa le ofere consumatorilor posibilitatea de a alege modul in care - si, desigur, daca -, datele lor sunt folosite pentru identificarea situatiei cand acestia risca sa fie amenintati de datorii.

"In fiecare an, aproximativ 100.000 de britanici care intampina probleme financiare grave incearca sa se sinucida, cei mai multi suferind in tacere sau straduindu-se sa ceara ajutor. O simpla verificare bancara - sub forma unui mesaj text -, adresata celor care se confrunta cu o scadere brusca a veniturilor sau celor care au nevoie de sprijin financiar suplimentar ar putea face diferenta intre viata si moarte", spune Helen UNDY - Chief Executive, Money & Mental Health Policy Institute.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 06.11.2019

Cele mai recente stiri:
» Amenintarile economice generate de catastrofe cresc, in 2020, pana la 584 de miliarde de dolari
» Primul stat care foloseste, la scara larga, Inteligenta Artificiala pentru a depista soferii care folosesc telefonul mobil in timp ce conduc
» Banca Mondiala: Incendiile de vegetatie din Indonezia au provocat pierderi economice de 5,2 miliarde de dolari
» Chinezii, tot mai ingrijorati de tehnologiile de recunoastere faciala
» La nivel global, criza climatica poate provoca, pana in 2050, pierderi de 7,9 trilioane de dolari
» Britanicii vor ca folosirea telefonului mobil la volan sa fie ilegala, chiar daca este utilizat un dispozitiv handsfree
» Masinile electrice/hybrid, mai putin populare in SUA decat in China, Franta, Germania si Marea Britanie
» 5 morti, peste 30 de raniti si 8 persoane disparute dupa eruptia unui vulcan din Noua Zeelanda
» Aon: Pierderi de miliarde de dolari dupa inundatiile si furtunile din Europa
» Marea Britanie: Furturile de masini premium s-au dublat in ultimii cinci ani


Create AccountLog In Your Account