MOLDASIG majoreaza capitalul social al ASITO Kapital cu peste 5 milioane de lei

Avatar autor XPRIMM
Autor
Bianca CIOCOTISAN
Avatar
Bianca CIOCOTISAN
Redactor
Data articol
18.09.2020
Autoritatea de Supraveghere Financiara din Romania (ASF) a aprobat, la ultima sedinta de Consiliu, majorarea capitalului social al ASITO Kapital de catre MOLDASIG cu 5,71 milioane de lei, ajungand la o valoare de 26,35 milioane lei.
PROMO
"Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in sedinta de miercuri - 16 septembrie - modificarea Actului constitutiv ca urmare a majorarii capitalului social al societatii ASITO Kapital S.A. cu suma de 5.711.900 lei, de la valoarea de 20.642.300 lei la valoarea de 26.354.200 lei", mentioneaza ASF in documentul transmis.

"ASITO Kapital este un partener de traditie pe piata asigurarilor din Romania, cu o activitate de peste 20 de ani. Prezenta noastra pe piata din Romania a inceput in anul 2011/2012. Dinamica pietei de asigurari, implicit dezvoltarea continua si personalizarea produselor de asigurare in functie de nevoile clientilor, dar si accelerarea procesului de tehnologizare au facut ca dezvoltarea companiei sa fie una organica, fireasca. Procesul de investitie intial a ajuns astfel la maturitate iar acest pas confirma atat angajamentul nostru de-a continua sa fim alaturi de partenerii nostri, cu toate produsele si know-how-ul care ne caracterizeaza, cat si deschiderea catre noi linii de business", au precizat oficialii MOLDASIG pentru xprimm.com

Conform informatiilor ASITO Kapital, structura actionariatului la sfarsitul anului 2019, MOLDASIG detinea o pondere de 99,9995%, iar alte persoane fizice 0,0005%.

Potrivit datelor CNPF, la 30 iunie 2020, MOLDASIG se situa in top 3 companii de asigurari din Republica Moldova cu prime brute subscrise in valoare de 96,2 milioane de lei (MDL), detinand o cota de piata de 15,35% din totalul primelor intermediate la nivelul pietei.

Mai multe despre rezultatele MOLDASIG, dar si a altor companii din primul semestru pot fi vizualizate aici.

Video