Romania

Mai multe portiuni din tavanul clubului Control s-au prabusit. Reprezentantii clubului: "Au cazut doar bucati de tencuiala si placi decorative"


Bucati mari din tavanul clubului Control din Bucuresti s-au prabusit miercuri seara, in timpul programului de functionare, transmite DIGI24. Reprezentantii clubului au spus ca a fost din cauza unor infiltratii de apa, insa au precizat ca au cazut doar bucati de tencuiala si placi decorative. Nu s-au inregistrat victime, cei mai multi clienti fiind la ora respectiva in afara camerei in care a avut loc incidentul.

Conform postarilor de pe retelele de socializare, reprezentantii clubului au curatat bucatile sparte de pe podea, insa, dupa o jumatate de ora au continuat programul normal.

Pe de alta parte, reprezentantii clubului Control au dezmintit, intr-un mesaj pe pagina de Facebook, ca s-ar fi prabusit tavanul, mentionand ca doar au cazut trei placi decorative si tencuiala, si ca in sala unde a avut loc incidentul nu au mai fost desfasurate evenimente. "Nu s-a prabusit tavanul clubului sau vreo parte din el, au cazut tencuiala si trei placi decorative la intrarea in sala mica, in urma unei infiltratii de apa. Informatia ca s-ar fi prabusit tavanul clubului este falsa. Dupa acest eveniment, nu a continuat nicio petrecere, pentru ca nu era nicio petrecere in sala in care s-a intamplat incidentul. Sala a fost inchisa pentru un timp, pana cineva s-a urcat sa verifice ca nu mai poate sa cada nimic", se arata in mesajul transmis de clubul Control pe pagina oficiala.

"Aici se lucreaza de azi noapte, s-a izolat zona afectata si s-a decopertat pana la tavan si zona din jur. La fata locului au fost de dimineata atat ingineri structuristi cat si o echipa de constructori. Nu sunt probleme structurale, tavanul este in regula (alb, il puteti vedea in fotografia atasata, nu este niciun pericol). Zona afectata de umezeala este de maxim un sfert din suprafata alba pe care o vedeti. Sala de evenimente a clubului (Sala Berlin) nu a fost afectata deloc de acest eveniment. Noi suntem aici, totul este la vedere la fata locului, oricine poate sa vina sa vada cu ochii lui. Este un incident nefericit, dar siguranta a fost intotdeauna o prioritate pentru noi, in care investim in permanenta", se mai precizeaza in mesaj.

Majoritatea cluburilor si localurilor nu isi asigura raspunderea civila

Incidentul din clubul Control readuce in atentia publicului siguranta persoanelor care participa la evenimente organizate in astfel de localuri, la 3 ani dupa tragedia din Colectiv.

Conform specialistilor din piata, majoritatea cluburilor din Romania nu au o polita de asigurare care sa ofere despagubiri pentru daunele materiale/vatamari corporale, invaliditate, deces etc. cauzate tertilor din neglijenta/imprudenta organizatorilor sau detinatorilor de localuri. Mai mult, acestea nu se asigura nici pentru daunele care le-ar putea afecta cladirea sau bunurile in cazul producerii unor riscuri frecvente, cum ar fi incendiul, inundatia, cutremurul. Motivul? Fie proprietarii nu sunt interesati de astfel de polite, fie cluburile respective nu indeplinesc cerintele minime de protectie si normele de siguranta impuse de legislatie.

Companiile de asigurare ofera in prezent o serie de produse de asigurare a caror beneficii nu sunt cunoscute de catre proprietarii de cluburi, hoteluri sau restaurante si sunt percepute drept o taxa suplimentara. Astfel, pe langa asigurarea cladirii si a bunurilor, se poate asigura raspunderea fata de terti pentru daunele provocate acestora (inclusiv daune materiale si vatamari corporale), dar si riscuri precum intreruperea activitatii (business interruption) in cazul producerii unor riscuri asigurate.

Legislatia in vigoare nu obliga insa afacerile cum sunt cele din domeniul alimentatiei publice sau al organizarii de evenimente sa isi incheie o polita de raspundere civila, desi activitatea lor nu poate exista fara clienti.


Share |


Editor: Adina TUDOR | Publicat pe 07.12.2018

Cele mai recente stiri:
» Profitul GROUPAMA Asigurari din 2018, afectat de amenda Consiliului Concurentei. Ce planuri are asiguratorul pentru 2019?
» Insurance Europe: Asigurarea are un rol important in cazul inundatiilor
» PAID Romania a marcat 10 ani de activitate in cadrul Conferintei "Building the future"
» Buget de peste 2,7 milioane de lei pentru asigurarea parcului auto al Postei Romane
» Comisia Europeana face noi pasi spre indeplinirea obiectivelor privind siguranta rutiera
» Gothaer Asigurari Reasigurari anunta un plan strategic pe termen mediu de 3 ani
» Vino la "IIF 2019 - PROPERTY INSURANCE - the 2 CAT Cs: climate and cyber"!
» PRBAR Academy: A 2-a editie a evenimentului "De vorba cu..." i-a avut ca mentori pe Mihai TECAU si Costi STRATNIC
» Proiect de lege pentru reinfiintarea CSA, CSSPP si CNVM
» Eurostat: Regiunea de Sud-Est este "fruntasa tarii" la numarul de accidente mortale


Create AccountLog In Your Account