Stiri externe

Marea Britanie: 99% din despagubirile pe segmentul cyber au fost achitate


Asociatia Asiguratorilor din Marea Britanie (ABI - The Association of British Insurers) arata, in premiera, ca 99% din totalul cererilor de despagubire pe segmentul de asigurari cyber (207) inaintate anul trecut au fost achitate, aceasta fiind cea mai mare rata de acceptare la nivelul tuturor produselor de asigurare.

In ciuda acestui lucru, dimensiunea pietei de profil este ingrijorator de mica, aceasta fiind estimata la mai putin de 10% din totalul pietei de asigurari pentru animalele de companie. Concret, arata The Actuarial Post, doar 11% dintre companiile din Marea Britanice ar fi acoperite printr-o asigurare cibernetica, ceea ce inseamna ca milioane de companii sunt amenintate de acest risc.

Sursa citata arata ca Marea Britanie are potentialul de a deveni lider mondial la nivelul asigurarilor cyber, dar incapacitatea de a accesa date brute ale breselor de securitate risca sa limiteze potentialul pietei. In acest sens, ABI a solicitat ICO (Information Commissioner's Office) sa puna la dispozitia publicului datele privind bresele de securitate, lucru care ar permite companiilor de asigurari sa tarifeze mai bine acest risc si sa gestioneze mai eficient expunerea la amenintarea cyber. Astfel, sustine ABI, asigurarea cibernetica ar fi mai accesibila si, totodata, mai bine adaptata si tarifata pentru fiecare companie in parte. Pana in momentul de fata, ICO nu si-a dat acordul in acest sens, dar ambele entitati - ABI si ICO -, incearca sa gaseasca o solutie care sa permita atat inovarea, cat si protectia datelor in industria cyber.

"Asigurarea cyber este un produs de valoare - ratele de acceptare a cererilor de despagubire vorbesc de la sine -, iar sprijinul suplimentar primit de o companie, dincolo de a face fata pierderilor financiare, este un atribut esential al majoritatii politelor de asigurare cibernetica - prea des trecute cu vederea. Datele sunt esentiale pentru abilitatea companiilor de asigurari de a intelege si de a tarifa mai bine amenintarea cibernetica. ICO (Information Commissioner's Office) trebuie sa colaboreze cu noi, pentru a afla ce date pot fi facute publice, ajutand astfel asiguratorii sa ofere acoperiri mai bune pentru multe companii care, in aceasta era digitala, au nevoie de acest lucru", spune, potrivit sursei citate, James DALTON - Director of General Insurance Policy, ABI.

Printre altele, asigurarea cibernetica ofera servicii extinse axate, in principal, pe prevenirea aparitiei unei brese de securitate, precum si pe recuperarea si gestionarea costurilor provocate de un atac cibernetic. Cele mai recente cazuri de brese de securitate inregistrate la nivel inalt includ British Airways si Marriott International, ceea ce, potrivit sursei citate, evidentiaza cat de important este acest tip de acoperire prin asigurare.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 12.08.2019

Cele mai recente stiri:
» Amenintarile economice generate de catastrofe cresc, in 2020, pana la 584 de miliarde de dolari
» Primul stat care foloseste, la scara larga, Inteligenta Artificiala pentru a depista soferii care folosesc telefonul mobil in timp ce conduc
» Banca Mondiala: Incendiile de vegetatie din Indonezia au provocat pierderi economice de 5,2 miliarde de dolari
» Chinezii, tot mai ingrijorati de tehnologiile de recunoastere faciala
» La nivel global, criza climatica poate provoca, pana in 2050, pierderi de 7,9 trilioane de dolari
» Britanicii vor ca folosirea telefonului mobil la volan sa fie ilegala, chiar daca este utilizat un dispozitiv handsfree
» Masinile electrice/hybrid, mai putin populare in SUA decat in China, Franta, Germania si Marea Britanie
» 5 morti, peste 30 de raniti si 8 persoane disparute dupa eruptia unui vulcan din Noua Zeelanda
» Aon: Pierderi de miliarde de dolari dupa inundatiile si furtunile din Europa
» Marea Britanie: Furturile de masini premium s-au dublat in ultimii cinci ani


Create AccountLog In Your Account