Marea Britanie: Furturile de animale de companie au crescut cu 250%. Proprietarii, sfatuiti sa isi verifice politele de asigurare

Avatar autor XPRIMM
Autor
Cristian SUCA
Avatar
Cristian SUCA
Editor
Data articol
23.02.2021
Proprietarii de animale de companie din Marea Britanie sunt sfatuiti sa isi verifice politele de asigurare, in conditiile in care, pe fondul restrictiilor si masurilor de carantina generate de catre pandemia COVID-19, a crescut semnificativ numarul furturilor de animale de companie.
PROMO

Organizatia caritabila DogLost estimeaza ca, incepand cu martie 2020, numarul cainilor furati a crescut cu nu mai putin de 250%.Odata cu inceputul pandemiei, a crescut semnificativ si numarul celor care cauta un insotitor canin, ceea ce a facut ca pretul animalelor de companie sa creasca simtitor, in Marea Britanie, si nu numai - pentru unele rase de caini, pretul este, acum, de doua ori mai mare.

Un studiu care a comparat 409 polite de asigurare pentru animale de companie, disponibile pe piata din Marea Britanie, a constatat ca, in ciuda faptului ca aproximativ trei sferturi dintre polite acopera riscul de furt sau pierdere a animalului de companie, majoritatea politelor de asigurare nu ar acoperi costul mediu al unui catelus in 2021.

O companie de asigurari din Marea Britanie, specializata pe acest segment de business, sustine ca 25% dintre politele de asigurare ofera o despagubire de 1.500 de lire sterline sau mai mult pentru un animal de companie furat sau pierdut, in vreme ce numai 21% dintre politele de asigurare ofera o despagubire de 1.000 - 1.499 de lire sterline pentru un caine furat sau pierdut.

"Multi oameni care au visat intotdeauna sa detina un caine au facut acest pas in timpul atat de indelungat petrecut acasa, pe fondul restrictiilor si masurilor de carantina, motiv pentru care pretul cainilor a crescut brusc. In momentul de fata, detinerea unui caine este o investitie mare. Dar, in mod ingrijorator, aceasta crestere pare sa fi coincis si cu un numar tot mai mare de caini disparuti - despre care se presupune ca au fost furati. Prin urmare, e absolut crucial ca proprietarii de animale de companie sa verifice contractele de asigurare, pentru a cunoaste exact in ce situatii sunt acoperiti, in cazul in care se intampla un astfel de lucru. Stim ca detinerea unui animal de companie nu se rezuma numai la bani, dar politele de asigurare pentru animalele de companie pot ajuta proprietarii sa ofere o recompensa pentru gasirea unui animal furat sau pierdut sau pentru anunturi care sa sustina returnarea in siguranta", puncteaza Sally JAQUES - reprezentant al companiei de asigurari GoCompare Pet Insurance.

Cand vine vorba despre costul anunturilor de publicitate sau despre oferirea unei recompense pentru cel ce gaseste un caine furat sau pierdut, 68% dintre asigurari ofera aceasta acoperire drept una standard, in vreme ce 27% dintre politele cu aceasta acoperire ar oferi si o recompensa de cel putin 1.000 de lire sterline pentru a ajuta la gasirea unui caine pierdut sau furat.

Cele mai semnificative cresteri de preturi au fost sesizate in cazul raselor populare de caini - de exemplu, pretul pentru un caine Cocker Spaniel a crescut cu aproximativ 50% in 2020, comparativ cu 2019 -, si in cazul cainilor de mici dimensiuni - crestere cu 69% a pretului de vanzare comparativ cu 2019. In acest sens, organizatiile caritabile atrag atentia ca aceasta crestere a preturilor ar putea incuraja infractiunile pe acest segment. DogLost arata ca numarul cainilor furati a crescut de la 172 in 2019, la 465 in 2020.

Video