Stiri externe

Marea Britanie foloseste serviciul Google Flood Alerts pentru a avertiza cetatenii cu privire la riscul de inundatii


Marea Britanie a devenit una dintre primele tari din Europa care foloseste serviciul Google Flood Alerts, ceea ce inseamna ca avertizarile emise de Agentia de Mediu vor aparea aproape instant dupa emitere in Google Search si harta Google Public Alerts, informeaza CIR Magazine.

Acesta este rezultatul unei colaborari de doi ani intre Agentia de Mediu si Google, fiind implementat dupa modele similare care ruleaza deja in SUA, Germania, America de Sud si anumite parti din Asia, alertand cetatenii cu privire la fenomene precum cutremure, incendii si temperaturi extreme.

Agentia de Mediu emite deja, prin informari tip SMS, e-mail sau apel telefonic automat, alerte si avertizari de inundatii catre peste 1,4 milioane de britanici, iar noul serviciu va capata mai multa vizibilitate odata ce alertele vor fi accesibile si prin intermediul a zeci de milioane de dispozitive mobile personale.

"Acest serviciu de pionierat va asigura ca avertizarile noastre in timp real cu privire la inundatii, precum si recomandarile de siguranta vor ajunge la si mai multe persoane atunci cand este mare nevoie, oferindu-le rezidentilor din Marea Britanie acces la primul serviciu de acest tip din Europa. Incercam sa gasim, in mod constant, modalitati inovatoare de a avertiza din timp rezidentii din Marea Britanie cu privire la riscul potential de inundatii, astfel incat acestia sa poata lua masuri necesare pentru siguranta lor, precum si a proprietatilor lor. Vom continua sa lucram indeaproape cu Google pentru a explora modalitatile prin care putem dezvolta in continuare acest serviciu fundamental de avertizare publica", subliniaza, pentru sursa citata, John CURTIN - Executive Director of Flood & Coastal Risk Management, The Environment Agency.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 13.08.2019

Cele mai recente stiri:
» Amenintarile economice generate de catastrofe cresc, in 2020, pana la 584 de miliarde de dolari
» Primul stat care foloseste, la scara larga, Inteligenta Artificiala pentru a depista soferii care folosesc telefonul mobil in timp ce conduc
» Banca Mondiala: Incendiile de vegetatie din Indonezia au provocat pierderi economice de 5,2 miliarde de dolari
» Chinezii, tot mai ingrijorati de tehnologiile de recunoastere faciala
» La nivel global, criza climatica poate provoca, pana in 2050, pierderi de 7,9 trilioane de dolari
» Britanicii vor ca folosirea telefonului mobil la volan sa fie ilegala, chiar daca este utilizat un dispozitiv handsfree
» Masinile electrice/hybrid, mai putin populare in SUA decat in China, Franta, Germania si Marea Britanie
» 5 morti, peste 30 de raniti si 8 persoane disparute dupa eruptia unui vulcan din Noua Zeelanda
» Aon: Pierderi de miliarde de dolari dupa inundatiile si furtunile din Europa
» Marea Britanie: Furturile de masini premium s-au dublat in ultimii cinci ani


Create AccountLog In Your Account