Medalie de aur pentru Uniunea Asiguratorilor la expozitia "Fabricat in Moldova"

Avatar autor XPRIMM
Autor
Oleg DORONCEANU
Avatar
Oleg DORONCEANU
Editor
Data articol
21.02.2011
Uniunea Asiguratorilor din Moldova (UAM) a fost premiata cu Medalia de Aur pentru participarea activa la cea de a X-a editie a expozitiei nationale "Fabricat in Moldova", se arata intr-un comunicat remis de UAM.
PROMO


In cadrul evenimentului desfasurat sub egida Camerei de Comert si Industrie a Republicii Moldova, sub patronajul Guvernului, UAM a organizat un seminar tematic dedicat asigurarilor. La lucrarile acestuia au luat parte membrii UAM, conducerea Comisiei Nationale a Pietei Financiare, Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule, Asociatia Brokerilor de Asigurare si Reasigurare.

O atentie deosebita in cadrul discutiilor a fost acordata fenomenului de frauda si falsificarii politelor de asigurare, cel mai afectat segment fiind cel al asigurarilor auto facultative. "Fraudele se vor reduce odata cu implementarea sistemului informational unic. Sistemul este deja creat, aflandu-se in prezent in etapa de testare si securizare si va functiona in combinatie cu mecanismele de control intern, iar accesul va fi posibil doar in baza unei logari individuale", a precizat, in cadrul seminarului, Vladimir STIRBU, Director, Direcția Generala Supraveghere Asigurari, CNPF.

De asemenea, s-a mai discutat despre necesitatea inaspririi raspunderii agentilor de asigurare pentru antedatarea politelor, precum si pentru emiterea politelor de asigurare neplatite sau platite partial, in special pentru asigurarile de tip "Carte Verde". Nu in ultimul rand, participantii au sustinut ideea ca deseori fraudele se produc in conditiile lipsei unui schimb de informatii la nivelul societatilor de profil si comunicarii insuficiente dintre comisarii de urgenta din cadrul companiilor de asigurari.

UAM a fost fondata in octombrie 2008 si in prezent reuneste noua membri, care detin peste 80% din piata asigurarilor din Moldova. In primele noua luni ale anului precedent, piata de asigurari a totalizat 41,4 mil. EUR, echivalentul a 682,6 mil. MDL.

Raportat la primele noua luni ale anului anterior, piata a crescut nominal in moneda europeana cu 5,3% (n.red.: in 3T/2009, piata de asigurari a contabilizat 39,4 mil. EUR - 593,5 mil. MDL) si cu 6,5% in moneda nationala.

Video