Stiri externe

Napoli: 13 persoane au fost ranite in urma unui accident in care au fost implicate 3 trenuri de metrou


Cel putin 13 persoane au fost ranite, marti dimineata, in urma unui accident in care au fost implicate 3 trenuri de metrou. Accidentul a avut loc pe linia 1 a metroului din Napoli, intre statiile Colli Aminei si Piscinola, informeaza presa italiana, care mai arata ca 5 persoane au fost spitalizate.

Potrivit primelor informatii, un tren care iesea din depou a intrat in coliziune cu unul care se pregatea sa intre in statie, in urma impactului fiind lovit si un al treilea tren, care plecase din Piscinola si circula pe sens opus. In urma accidentului, statiile Frullone, Chiaiano si Piscinola au fost inchise temporar.

Din cate se pare, accidentul a fost produs de o eroare umana. Astfel, trenul care iesea din depou, fara pasageri, nu a respectat semnalul de stop, ciocnindu-se cu trenul care transporta pasageri si se pregatea sa intre in statie, impactul dintre cele doua trenuri facand ca un cel de-al treilea tren sa fie lovit.

Pana in momentul de fata, dinamica accidentului nu a fost reconstruita cu precizie si, implicit, nu a fost identficata cauza accidentului. Ipoteza prezentata anterior de presa italiana nu a fost confirmata, pana in prezent, de autoritatile italiene, care continua cercetarile in acest caz.

In urma accidentului, cel putin 13 persoane au fost ranite: 11 pasageri au suferit rani usoare, 2 mecanici fiind transportati la spitalul Cardarelli, in vreme ce 3 pasageri au ajuns la spitalul CTO. Multiple echipaje de urgenta au ajuns la fata locului, iar celelalte persoane ranite au primit asistenta medicala pe loc.

Procedura de "maxi-urgenta" a fost activata instant. Aceasta presupune implicarea mai multor entitati, de la protectie civila, la pompieri, precum si implicarea Cross, un centru remote pentru operatiuni de salvare. Din fericire, totul a ramas la stadiu de alerta, accidentul fiind mai putin grav decat se credea.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 14.01.2020

Cele mai recente stiri:
» Schimbari climatice: Bangkok, Amsterdam si Melbourne se vor confrunta cu "cele mai mari riscuri aduse de incalzire globala"
» SUA: O companie de asigurari foloseste tehnologia IoT pentru a lansa o polita inteligenta pentru locuinta
» Indonezia: Jakarta se scufunda dupa un nou episod de inundatii severe care au paralizat orasul
» Guy Carpenter va folosi modelul de catastrofe naturale conceput de KCC
» Grupul ALLIANZ, cel mai ridicat profit operational din istorie, in 2019
» 9 morti, peste 110 raniti si mai bine de 1.000 de cladiri prabusite dupa cutremurul inregistrat duminica, la granita dintre Turcia si Iran
» Companiile de servicii financiare din intreaga lume se asteapta la o adoptare in masa a Inteligentei Artificiale
» O companie filipineza te asigura impotriva riscului de... a fi parasit de partenerul de cuplu
» GlobalData: Noi oportunitati pentru asiguratori, in conditiile in care economia de tip sharing va continua sa se dezvolte
» ONU: Schimbarile climatice ameninta viitorul tuturor copiilor


Create AccountLog In Your Account