Romania

Ne pregatim pentru editia a VII-a a campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte"!


Pentru al saptelea an consecutiv, octombrie devine... luna asigurarilor de locuinte. Astfel, intre 1 si 31 octombrie a.c., APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor desfasoara cea de-a VII-a editie a proiectului, care atrage atentia romanilor asupra riscurilor care le pot pune in pericol locuinta, precum si asupra solutiilor financiare pe care acestia le au la indemana pentru a se proteja.

In premiera, editia din acest an a campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte" aduce in discutie o tema extrem de importanta si relevanta astazi: schimbarile climatice.

De la incendii de vegetatie devastatoare, care ajung sa cuprinda orase si localitati intregi, pana la furtuni violente, tornade aparute in zone in care acestea sunt un fenomen rar intalnit, inundatii si viituri, dar si alte fenomene meteo extreme, este clar ca schimbarile climatice afecteaza, indirect, casele oamenilor de pretutindeni. Si in tara noastra, efectele acestora isi fac simtita prezenta:
  • In perioada 2010 - 2017 s-a observat o intensificare a fenomenelor hidrologice periculoase extreme, manifestate prin scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si viituri rapide (flash floods) pe raurile mici, cu efecte severe de inundatii locale (sursa: INHGA)
  • Analizele realizate la nivelul ANM arata o tendinta de crestere a temperaturilor in trei din patru anotimpuri, dar si modificari semnificative ale altor indicatori climatici, precum descresterea grosimii stratului de zapada si cresterea duratei maxime a valurilor de caldura. (sursa: ANM)
In acest context, editia a VII-a a campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte" urmareste sa atraga atentia atat asupra schimbarilor climatice si a impactului acestora asupra locuintele romanilor, cat si asupra masurilor pe care le pot lua acestia pentru a contribui la scaderea factorilor ce contribuie la schimbarile climatice (poluare, consum excesiv de energie etc.)

Astfel, obiectivele campaniei includ:
  • Cresterea gradului de constientizare a romanilor cu privire la pericolele la care le este expusa locuinta;
  • Informarea romanilor cu privire la formele de protectie financiara pe care le ofera incheierea unei asigurari obligatorii sau facultative de locuinta;
  • Cresterea gradului de constientizare privind impactul indirect al schimbarilor climatice asupra sigurantei locuintei si riscurile generate de schimbarile climatice
  • Cresterea gradului de informare cu privire la masurile care pot fi luate pentru protejarea mediului si reducerea efectelor schimbarilor climatice
Conceptul "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte" a fost lansat, pentru prima data, in 2013 si reprezinta o ampla campanie de comunicare, cu multiple elemente, axate pe diseminarea de mesaje referitoare la importanta asigurarilor de locuinte.

De-a lungul anilor, utilitatea demersului a fost recunoscuta atat de asociatii si autoritati locale, cat si de institutii europene: "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte" a fost mentionata de EIOPA - Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale, intr-unul dintre cele mai importante documente oficiale pe care le realizeaza anual: Consumers Trends Report, atat in 2015 cat si in 2016. Campania a fost inclusa la capitolul "Sectorul Asigurarilor" - "Educarea financiara a consumatorilor", recunoscandu-se, astfel, eforturile de informare si educare depuse de tara noastra.

De asemenea, aceasta a fost desemnata cea mai buna campanie de educatie in asigurari din 2013, in cadrul celei de-a treia editii a Conferintei Asiguratorilor din Romania, organizata anual de UNSAR, si a castigat distinctia "Cea mai buna campanie de responsabilitate sociala cu componenta educativa" in cadrul Galei EduFin a Premiilor in Educatie Financiara organizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF in 2017.


Share |


Editor: Adina TUDOR | Publicat pe 16.09.2019

Cele mai recente stiri:
» A inceput "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte". Zilnic, 51 de locuinte din Romania sunt jefuite de hoti si alte 20 sunt cuprinse de flacari
» ASF sanctioneaza EUROINS Romania. Vezi reactia companiei!
» Studiu UNSAR-IRES: 9 din 10 romani spun ca schimbarile climatice sunt reale
» VIDEO: Dragos CALIN, GRAWE Romania - Ne dorim sa devenim unul dintre asiguratorii de retail preferati din piata
» Codul Bunelor Maniere la Volan si stickerele #calmlavolan si #treazlavolan au ajuns in toata tara
» ASF: Trei asiguratori au fost sanctionati cu avertisment scris
» Care este strategia Daw Management pentru finalul acestui an?
» Otilia MIHAI: Romanii, interesati de acoperirea riscurilor imediate sau cu un impact major
» Serviciul de Protectie si Paza Bucuresti cauta asigurator RCA si CASCO pentru parcul auto
» Condamnata pentru emiterea de asigurari RCA si de locuinte in fals


Create AccountLog In Your Account