Nicaragua primeste 10,7 mil. dolari, dupa ce uraganul Eta a declansat asigurarea parametrica de la CCRIF

Avatar autor XPRIMM
Autor
Cristian SUCA
Avatar
Cristian SUCA
Editor
Data articol
18.11.2020
Nicaragua va beneficia de o despagubire de 10,7 milioane de dolari, dupa ce uraganul Eta a declansat asigurarea parametrica pentru ciclon tropical incheiata la CCRIF, arata Artemis. CCRIF SPC (cunoscuta anterior sub denumirea de "the Caribbean Catastrophe Risk Insurance Facility") ofera o gama larga de asigurari parametrice de catastrofa in Caraibe si America Centrala, acoperind inclusiv riscul de ciclon tropical.
PROMO
Uraganul Eta a devenit cea mai puternica furtuna din Atlantic, in acest sezon, inainte de a lovi Nicaragua, provocand daune semnificative. Acum, Nicaragua va beneficia de protectia sa prin asigurare parametrica si, din totalul de 10,7 milioane de dolari, a CCRIF a achitat deja un avans de 3,7 milioane de dolari, restul sumei urmand a fi achitat joi, 19 noiembrie. Iar asta, intrucat CCRIF, prin asigurarea parametrica, achita integral despagubirile in termen de 14 zile de la data producerii evenimentului asigurat.

"Vrem sa ne aratam recunostinta pentru munca excelenta a echipei CCRIF SPC, pentru eficienta acesteia in misiunea sa de a ajuta oamenii din Caraibe si America Centrala in momente de mare nevoie, cum ar fi atunci cand se confrunta cu un eveniment climatic sau catastrofal", a declarat Ivan ACOSTA - Minister of Finance & Public Credit, Nicaragua.

In acest context Nicaragua a ajuns deja la 3 despagubiri primite prin asigurarea parametrica de la CCRIF, dupa alte doua despagubiri primite in 2016: 1,1 milioane de dolari dupa ciclonul tropical Otto si 500.000 de dolari dupa un cutremur din acelasi an. Dupa Eta, Nicaragua a fost lovita si de uraganul Iota, care are toate sansele sa devanseze Eta in topul celor mai puternice furtuni, asa ca nu este exclus ca Nicaragua sa primeasca o alta despagubire de la CCRIF in baza aceleiasi asigurari parametrice.

"CCRIF isi exprima compasiunea catre guvernul si locuitorii din Nicaragua pentru pierderile suferite dupa ciclonul tropical Eta si, de asemenea, isi extinde aceasta compasiune si catre celelalte guverne membre ale altor tari care au fost afectate de acest eveniment. CCRIF este pregatita sa sprijine guvernele afectate in eforturile lor de recuperare imediata, precum si in eforturile de reabilitare pe termen mai lung", spune Isaac ANTHONY - CEO, CCRIF.

Video