Stiri externe

O companie InsurTech din Marea Britanie inoveaza pe piata asigurarilor de locuinte


O companie InsurTech din Marea Britanie inoveaza pe piata locala a asigurarilor de locuinte si lanseaza un produs care sa-i ajute pe asigurati sa scada nivelul primei de asigurare. Lansand Hiro, compania Hero Labs nu le transmite consumatorilor sa cumpere anumite dispozitive inteligente pentru acasa, ci premiaza consumatorii pentru tehnologia smart pe care o detin deja si, astfel, ii ajuta pe acestia sa scada nivelul primei de asigurare a locuintei, informeaza Evening Standard.

Astfel, proprietarii de locuinte ce detin camera de supraveghere, videointerfon sau un sistem de detectare a scurgerilor de apa - dispozitive care, in mod normal, ajuta proprietarii sa protejeze locuintele impotriva mai multor riscuri -, beneficiaza de o reducere cu pana la 25% a primei de asigurare. Cei ce nu detin deja dispozitive smart pentru locuinta le pot achizitiona, alaturi de alte gadget-uri, prin intermediul aplicatiei mobile Hiro, beneficiind astfel si de un pret mai bun.

In ceea ce priveste detectoarele de scurgeri de apa, Hero Labs a lansat, la sfarsitul anului trecut, propriul dispozitiv inteligent, care foloseste tehnologia cu ultrasunete pentru a monitoriza folosirea apei, precum si Inteligenta Artificiala pentru a detecta daca se intampla ceva neobisnuit. Pentru Hiro, compania foloseste diferite tehnologii pentru a automatize sarcini simple, dar si pentru a inchide dosare de dauna mai rapid decat asiguratorii traditionali. Toate acestea, pentru a ajuta oamenii sa isi protejeze mai bine locuintele.

"Nu multi oameni stiu acest lucru, dar, initial, asigurarea insemna sa colaborezi pentru ca anumite lucruri sa nu se intample. Primul serviciu profesional de stingere a incendiilor a fost o companie de asigurare de locuinte, care, pur si simplu, trimitea oamenii acasa la cei afectati, sa-i ajute sa stinga un incendiu", arata Krystian ZAJAC - CEO, Hero Labs -, care spune ca Hiro va fi lansat anul acesta, dar ca, pana atunci, cei interesati pot descarca deja aplicatia de mobil si pot estima ce suma pot economisi la prima de asigurare.

Hero Labs nu este singura companie care foloseste Inteligenta Artificiala pentru a revolutiona industria de asigurari din Marea Britanie. Brolly, un start-up britanic, foloseste Inteligenta Artificiala pentru a scana toate e-mail-urile in ideea de a pune toate politele de asigurare intr-un singur loc. Polita de asigurare Brolly Contents foloseste tehnologia computer vision pentru a identifica valoarea bunurilor asiguratului inaintea de a-i prezenta acestuia o asigurare personalizata.

De asemenea, Hiscox a incheiat un parteneriat cu LeakBot, un sistem inteligent care avertizeaza clientii cu privire la scurgerile de apa din locuinta. La incheierea unei polite, clientul primeste sistemul inteligent LeakBot si asigurarea ca, o data pe an, va beneficia, fara costuri suplimentare, de o revizie specializata. Folosind tehnologia Thermi-Q, LeakBot se conecteaza la reteaua wireless a locuintei si, daca detecteaza o scurgere de apa, alerteaza consumatorul printr-o notificare pe telefon.
Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 10.04.2020

Cele mai recente stiri:
» Deloitte: Guvernele din intreaga lume, tinta unor atacuri cibernetice tot mai frecvente si severe
» Swiss Re: Asia emergenta va arata lumii drumul de iesire din recesiune
» GENERALI a lansat o aplicatie ce permite evaluarea de la distanta a operelor de arta
» ADB: COVID-19 ar putea genera pierderi de 8,8 trilioane de dolari pentru economia globala
» Afacerile VIENNA Insurance Group au crescut in primele 3 luni. Efectele COVID-19 vor fi resimtite incepand cu T2 2020
» Swiss Re: Pandemia COVID-19 ar putea promova obiceiuri sustenabile
» 91% dintre utilizatorii de Internet stiu ca refolosirea parolei este riscanta, dar 66% folosesc aceeasi parola pentru mai multe conturi
» Forumul Economic Mondial: Pandemia COVID-19, o oportunitate pentru a construi economii mai bune
» VIENNA Insurance Group sprijina lupta impotriva COVID-19
» AXA ofera asistenta medicala oaspetilor din hotelurile Accor


Create AccountLog In Your Account