Romania

O treime din dosarele de dauna deschise de membrii UNSAR, in primele 7 luni, au fost cauzate de fenomenele atmosferice


O analiza la nivelul membrilor UNSAR arata ca 31% dintre toate dosarele de dauna deschise pe asigurari facultative de locuinte, in primele sapte luni din 2019, au fost ca urmare a fenomenelor atmosferice - furtuna, vijelie, uragan, tornada, a declarat Adrian MARIN, Presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania.

El a atras atentia asupra cresterii cu 56,2% a daunelor platite, in primul semestru din 2019, fata de perioada similara a anului trecut, in baza asigurarilor obligatorii si facultative de locuinte, ajungand, cumulat, la valoarea de 47,07 milioane de lei, fata de 30,14 milioane de lei in S1 2018.

Adrian MARIN spune ca aceasta crestere semnificativa a fost cauzata de evenimentele naturale, precum inundatii si furtuni.

Conform acestuia, gradul de cuprindere in asigurare este de doar 16,7% pe facultative si de circa 19% pe PAD. La finalul lunii iunie a.c., erau in vigoare 1.715.913 de asigurari obligatorii de locuinte (polite PAD) si 1.510.877 de asigurari facultative.

"Cresterea penetrarii asigurarilor de locuinte se poate face numai printr-un efort comun de educatie financiara si de adaptare a legislatiei. Tocmai de aceea UNSAR sprijina si in acest an demersul industriei, Campania "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", deoarece un client educat este un client responsabil", a spus Adrian MARIN.

"Un subiect care ne ingrijoreaza foarte mult, atat pe asiguratori, cat si pe clienti, sunt schimbarile climatice. Studiul realizat de IRES la cererea UNSAR in septembrie 2019, pe un esantion reprezentativ la nivel national arata ca peste 90% dintre romani considera ca schimbarile climatice sunt reale", a afirmat el.

In ceea ce priveste efectele schimbarilor climatice, principala ingrijorare a romanilor sunt furtunile violente (33% dintre respondenti), urmata de topirea ghetarilor (16%), seceta (15%), incendiile de vegetatie (14%), valurile de caldura (11%), inundatiile (6%) si altele.

"Vestea buna este ca aproape 3 sferturi dintre participantii la studiu se declara interesati de asigurarea locuintelor si a bunurilor proprii. Cand vine vorba despre interesul pentru asigurarea locuintelor si a bunurilor proprii, persoanele chestionate afirma intr-o pondere ridicata (71%) ca sunt foarte interesate sau destul de interesate", a aratat Presedintele UNSAR.

Conform acestuia, categoriile de populatie care declara un interes mai ridicat pentru asigurarea locuintelor si a bunurilor sunt persoanele de gen feminin, care au peste 35 de ani, cu studii superioare, au rezidenta in mediul urban, locuiesc in Transilvania si Banat si au un venit de peste 4.000 de lei.

Cititi AICI declaratiile complete facute de Adrian MARIN in cadrul forumului ICAR 2019.


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 11.10.2019

Cele mai recente stiri:
» EXCLUSIV: Topul brokerilor de asigurare dupa primul trimestru din 2020. MARSH devine lider
» VIDEO: Iancu GUDA, Presedintele AAFBR: Romania are nevoie urgent de o schema de garantare a creditului comercial
» FII CALM LA VOLAN! Descarca kit-ul, cere-ti pachetul de stickere!
» Asiguratorii au optat pentru mai multa protectie si au cedat in reasigurare circa 43% din subscrierile non-life in T1 2020
» VIDEO: Constatarea daunelor: Cat de prietenoase sunt interfetele digitale pentru consumator? Principalele declaratii!
» Cum au evoluat asigurarile de locuinte in primele trei luni din 2020?
» Studiu AEGON: 41% dintre parintii din Romania sunt ingrijorati din cauza contextului generat de coronavirus
» ASF: Noi aprobari in conducerea VERASIG Broker si BCR Pensii
» Constatarea daunelor: Cat de prietenoase sunt interfetele digitale pentru consumator?
» WATFORD isi va inceta subscrierile RCA de pe piata locala, incepand cu luna septembrie


Create AccountLog In Your Account