Romania

O treime din dosarele de dauna deschise de membrii UNSAR, in primele 7 luni, au fost cauzate de fenomenele atmosferice


O analiza la nivelul membrilor UNSAR arata ca 31% dintre toate dosarele de dauna deschise pe asigurari facultative de locuinte, in primele sapte luni din 2019, au fost ca urmare a fenomenelor atmosferice - furtuna, vijelie, uragan, tornada, a declarat Adrian MARIN, Presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania.

El a atras atentia asupra cresterii cu 56,2% a daunelor platite, in primul semestru din 2019, fata de perioada similara a anului trecut, in baza asigurarilor obligatorii si facultative de locuinte, ajungand, cumulat, la valoarea de 47,07 milioane de lei, fata de 30,14 milioane de lei in S1 2018.

Adrian MARIN spune ca aceasta crestere semnificativa a fost cauzata de evenimentele naturale, precum inundatii si furtuni.

Conform acestuia, gradul de cuprindere in asigurare este de doar 16,7% pe facultative si de circa 19% pe PAD. La finalul lunii iunie a.c., erau in vigoare 1.715.913 de asigurari obligatorii de locuinte (polite PAD) si 1.510.877 de asigurari facultative.

"Cresterea penetrarii asigurarilor de locuinte se poate face numai printr-un efort comun de educatie financiara si de adaptare a legislatiei. Tocmai de aceea UNSAR sprijina si in acest an demersul industriei, Campania "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", deoarece un client educat este un client responsabil", a spus Adrian MARIN.

"Un subiect care ne ingrijoreaza foarte mult, atat pe asiguratori, cat si pe clienti, sunt schimbarile climatice. Studiul realizat de IRES la cererea UNSAR in septembrie 2019, pe un esantion reprezentativ la nivel national arata ca peste 90% dintre romani considera ca schimbarile climatice sunt reale", a afirmat el.

In ceea ce priveste efectele schimbarilor climatice, principala ingrijorare a romanilor sunt furtunile violente (33% dintre respondenti), urmata de topirea ghetarilor (16%), seceta (15%), incendiile de vegetatie (14%), valurile de caldura (11%), inundatiile (6%) si altele.

"Vestea buna este ca aproape 3 sferturi dintre participantii la studiu se declara interesati de asigurarea locuintelor si a bunurilor proprii. Cand vine vorba despre interesul pentru asigurarea locuintelor si a bunurilor proprii, persoanele chestionate afirma intr-o pondere ridicata (71%) ca sunt foarte interesate sau destul de interesate", a aratat Presedintele UNSAR.

Conform acestuia, categoriile de populatie care declara un interes mai ridicat pentru asigurarea locuintelor si a bunurilor sunt persoanele de gen feminin, care au peste 35 de ani, cu studii superioare, au rezidenta in mediul urban, locuiesc in Transilvania si Banat si au un venit de peste 4.000 de lei.

Cititi AICI declaratiile complete facute de Adrian MARIN in cadrul forumului ICAR 2019.


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 11.10.2019

Cele mai recente stiri:
» Noile tarife de referinta pentru politele RCA, in functie de varsta soferilor si masini! Modificarile sunt generate de daunalitate
» Despagubirile achitate pe segmentul asigurarilor de locuinte au crescut cu 47% in 2019
» Cat au castigat angajatii din asigurari si pensii private in luna februarie?
» Campania de rebranding a ASIROM VIG, premiata international
» Numarul dosarelor de dauna RCA a crescut in T4 2019. Durata medie de plata a fost de peste 16 zile
» Care este asiguratorul cu cei mai multi abonati pe YouTube?
» ARTS avetizeaza: In timpul situatiilor de criza este posibila cresterea criminalitatii, inclusiv a furturilor din locuinta
» Impactul suspendarii politelor RCA pentru industria de asigurari
» Decontarea directa: Cati asigurati RCA au cumparat aceasta clauza in 2019?
» Insurance Europe sustine declaratia GFIA privind raspunsul asiguratorilor in fata COVID-19


Create AccountLog In Your Account