Romania

Oboseala, un pericol la volan! 4% din populatie sufera de somnolenta diurna excesiva


Somnolenta din timpul zilei este o problema frecventa in populatie, fie ca aceasta este datorata privarii voite de somn, fie tulburarilor de somn. Se estimeaza ca un procent de 4% din populatie sufera de somnolenta diurna excesiva, a explicat Dr. Doina DUMITRU-DIDITA, Medic Specialist in somnologie si Co-Fondator Clinica Somnolog.

"O preocupare deosebita este cea a sigurantei la volan, somnolenta si atipirea la volan fiind corelate cu un procent mare de accidente rutiere. Respectarea celor 10 reguli de igiena a somnului precum si a celor de combatare a accidentelor rutiere sunt esentiale in condusul preventiv", a subliniat aceasta.

Oboseala la volan si cat de periculoasa poate fi aceasta pentru soferi este tema din acest an a campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!. Clinica Somnolog s-a alaturat demersului in calitate de Partener Stiintific.

Din pacate, "efectele [somnolentei] sunt imediate asupra functiei noastre cognitive: scaderea atentiei, pierderea usoara a agilitatii si preciziei, performanta scazuta, scaderea vigilentei si vitezei de reactie la volan sau chiar atipirea. Foarte important este faptul ca soferii somnolenti prezinta un risc crescut de a se implica in accidente rutiere, care sunt, de asemenea, mult mai susceptibile de a fi fatale din cauza faptului ca soferul nu franeaza inainte de impact", a explicat Dr. Doina DUMITRU-DIDITA.

Mai multe despre pericolele oboselii la volan puteti citi in articolul de specialitate realizat de Dr. Doina DUMITRU-DIDITA si publicat pe site-ul treazlavolan.ro.

Despre FII TREAZ LA VOLAN!

Demersul "FII TREAZ LA VOLAN!" este initiat de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si al BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

De asemenea, editia din 2019 este realizata cu sprijinul EUROINS Romania, GROUPAMA Asigurari, DESTINE Broker, OMNIASIG VIG, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, GRAWE Romania, ASIROM VIG, CITY Insurance, UNIQA Asigurari, RENOMIA SRBA Insurance Broker, AVUS, DAW Management, INTER Broker, ASITO Kapital, GARANTA Asigurari, MARSH Romania, SAFETY Broker, AON Romania, GLOBASIG Broker, ASIGEST Broker, MAXYGO Broker, MIB - MILLENIUM Insurance Broker, INTARO, RECREX, EUROTAX, ASISOFT, DAS - Dellen Ausbeulservice GmbH, Daune Expert si GrECo Romania.

Proiectul se desfasoara cu sprijinul Partenerilor UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania, PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, OTTO Broker, motoADN, Ford Mustang Romania, TATUC Serv Consulting si 5togo. Partenerul Stiintific al campaniei este Clinica SOMNOLOG.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro, AutoStiri.ro, AutoNapoca.ro, Cars.ro, AutoExpert si Flote Auto.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro si Facebook.com/treazlavolan.


Share |


Editor: Adina TUDOR | Publicat pe 23.08.2019

Cele mai recente stiri:
» VIDEO: Provocarile anului 2020, dezbatute in cadrul XPRIMM Time for Business. Principalele declaratii!
» OMNIASIG asigura utilizatorii de trotinete si biciclete electrice
» Solutii pentru dezvoltarea asigurarilor de locuinte
» MediHelp International isi propune o crestere a vanzarilor cu 20% in 2020
» IGSU: Peste 500 de incendii in doar 3 zile
» Luni are loc conferinta "XPRIMM Time for Business - Provocarile anului 2019"
» BAAR: In timp ce afacerile service-urilor auto prospera, despagubirile RCA sunt tot mai mari
» Adriana MANOLE este noul Director Departament Brokeri Nationali in cadrul ASIROM VIG
» VIDEO: Care vor fi efectele Brexit-ului asupra asiguratilor RCA din Romania?
» Dorel DUTA: Tendinta de crestere a pietei de brokeraj in asigurari se va mentine in 2020


Create AccountLog In Your Account