PAID Romania sprijina educatia copiilor din centre de plasament si familii defavorizate

Avatar autor XPRIMM
Autor
Andreea RADU
Avatar
Andreea RADU
Redactor sef
Data articol
11.09.2020
Cu sprijinul Fundatiei Swiss Re si al PAID Romania (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale), Asociatia Lindenfeld, prin programul educational Ajungem MARI, a demarat proiectul "Conectati la educatie" prin care peste 180 de copii din centre de plasament si familii defavorizate au primit dispozitive electronice pentru a participa la activitati educative si scolare online.
PROMO
"Multe dintre aceste familii au mai multi copii care vor avea de acum acces la scoala online si alte activitati educative. Pentru ei sprijinul este unul enorm si speram ca va contribui la scaderea abandonului scolar, avand in vedere faptul ca fara astfel de dispozitive si conexiune la internet ei nu pot participa la orele tinute online. In plus, in perioada aceasta, voluntarii nostri vor putea organiza intalniri online, ateliere si cursuri online pentru copii. Atat copiii, cat si voluntarii, s-au bucurat mult de oferirea tabletelor pentru ca voluntarii vor putea lua din nou legatura cu copiii pe care altfel nu au avut cum sa-i contacteze. Multumim SwissRe si PAID Romania ca au facut aceste lucruri posibile", afirma Iarina TABAN, Presedinte & fondator al programului educational Ajungem MARI.

"Traim o perioada in care cu totii suntem nevoiti sa ne adaptam la noua realitate. Un lucru insa nu se schimba - importanta educatiei si nevoia de a facilita accesul la educatie pentru toti copiii, indiferent de mediul din care provin. Ne-am bucurat atunci cand partenerii nostri de la SwissRe au venit catre noi cu aceasta propunere si am fost onorati de faptul ca am putut sa ne aducem propria contributie la realizarea acestui proiect frumos", spune Nicoleta RADU, Director General, PAID Romania.

In cadrul proiectului au fost achizitionate 14 laptop-uri care au fost donate catre 11 structuri rezidentiale (centre de plasament si casute de tip familial) din Arges, Buzau, Bacau, Galati, Mures si Iasi. Cele 14 laptopuri vor veni in sprijinul a 142 de copii cu varste intre 8 si 19 ani si vor facilita accesul lor la scoala online, dar si la cursuri vocationale online, ateliere educative sau lectii interactive. Totodata, 33 de tablete conectate la internet timp de un an au fost donate catre 33 de familii din 5 judete. In Timis ele au ajuns la 6 familii ale copiilor dintr-un centru de zi privat din Timisoara, in Botosani la 10 familii ale copiilor dintr-un centru de zi, in Prahova si Giurgiu la 3 familii din medii defavorizate, iar in Gorj la 10 familii ale copiilor dintr-un centru de zi de stat din Targu Jiu si o familie de la un centru de zi din Novaci.

"Suntem mandri de sprijinul pe care l-am oferit celor de la Ajungem Mari, organizatia recomandata de partenerii nostri de la PAID Romania. Suntem fericiti sa vedem ca prin donatia noastra copii din familii defavorizate au primit laptop-uri si tablete care le vor permite sa isi continue studiile, mai ales in contextul pandemiei de Covid 19", a declarat Christian KREUTZER, Market Head ACEE & Transaction Lead NCEE SwissRe Europe.

PAID - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formata prin asocierea societatilor de asigurare pentru incheierea de asigurari obligatorii de locuinta, in conformitate cu prevederile Legii nr.260/2008. Conform prevederilor legii, PAID administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor, care acopera trei riscuri de baza specifice Romaniei: cutremur, inundatii, alunecari de teren.

Video