PAID a reunit distribuitorii de asigurari de locuinte pentru a marca lansarea campaniei "Natura nu ne datoreaza nimic"

Avatar autor XPRIMM
Autor
Andreea RADU
Avatar
Andreea RADU
Redactor sef
Data articol
13.09.2021

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a organizat joi, 9 septembrie, o noua editie a Conferintei Anuale a Distribuitorilor de asigurari de locuinte. Cu aceasta ocazie, PAID a anuntat lansarea, de la 15 septembrie, a unei noi campanii de informare privind asigurarea obligatorie a locuintelor, sub sloganul "Natura nu ne datoreaza nimic".

La eveniment au participat, in majoritate, distribuitorii de asigurari de locuinte, reprezentanti ai Institutului de Studii Financiare, ai PRBAR, ai UNISCAR si ai UNSAR, alaturi de partenerii strategici ai PAID. 

"Dezastrele naturale distrug locuinte, distrug si vieti. Si oricate eforturi am face pe zona de schimbari climatice, fenomenele meteo extreme vor fi tot mai dese, iar numarul locuintelor afectate mereu in crestere. Este realitatea lumii in care traim si, asa cum ne-am ales sloganul noii campanii, trebuie sa fim constienti ca natura nu ne datoreaza nimic. Este responsabilitatea noastra sa punem cate putin deoparte, pentru a ne asigura ca, in caz de dezastru, nu pornim reconstructia de la zero. Avem mare incredere ca, prin acest concept al campaniei, vom reusi sa crestem nivelul de constientizare a populatiei in legatura cu nevoia incheierii unei polite de asigurare impotriva dezastrelor naturale", a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta RADU (foto). 

Conducerea PAID a prezentat partenerilor si distribuitorilor de asigurari de locuinte rezultatele obtinute prin campaniile desfasurate in prima jumatate a anului 2021, precum si proiectele in derulare sau in faza de analiza. 

"Evenimentul nostru a pornit de la conceptul "20% nu este suficient". Am comunicat asta tuturor partenerilor nostri, intr-un mod cat se poate de creativ, pentru a sublinia faptul ca un grad de acoperire al PAD de 20%, raportat la numarul de locuinte, expune 4 din 5 romani la riscul de a ramane fara nimic in cazul unui dezastru natural. Daca vrem sa schimbam aceste cifre, dar mai ales aceste destine, este necesar sa ne unim eforturile si sa crestem gradul de cuprindere al asigurarii obligatorii. In final, atat PAID, cat si distribuitorii PAD, stim clar un lucru, ca suntem cu totii uniti de aceeasi responsabilitate", a conchis Nicoleta RADU.

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formata prin asocierea societatilor de asigurare pentru incheierea de asigurari obligatorii de locuinta, in conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.Conform prevederilor legii, PAID administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor, care acopera trei riscuri de baza specifice Romaniei: - Cutremur - Inundatii - Alunecari de teren.

 

Video