Parlamentul anunta o noua numire in conducerea CNPF

Avatar autor XPRIMM
Autor
Bianca CIOCOTISAN
Avatar
Bianca CIOCOTISAN
Redactor
Data articol
13.10.2021

Presedintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget si finante, Dumitru ALAIBA anunta pregatirea unei noi numiri la conducerea Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF). Conform oficialului, Ecaterina CARAMAN, cu experinta de 17 ani in domeniul valorilor mobiliare si a pietei de capital, ar urma sa intre in noua echipa de conducere a CNPF.

PROMO

"Ecaterina a muncit toata viata in sectorul financiar. Acum a decis sa-si continue cariera in sectorul public si consider ca statul face o achizitie foarte reusita. Ea are o experienta de 17 de ani in domeniul valorilor mobiliare si a pietei de capital, a demonstrat integritate, abilitati si competente profesionale in dezvoltarea afacerilor, investitii, managementul transformarii si implementarea proiectelor complexe", a precizat Dumitru ALAIBA, intr-o postare pe o retea de socializare.

Ecaterina CARAMAN gestioneaza din 2014 activitatea Departamentului Investitii Corporative din cadrul Moldova Agroindbank, fiind direct responsabila de implementarea politicii investitionale a bancii si de organizarea activitatii MAIB pe piata financiara nebancara (OCN, biroul de credit) in calitate de societate de investitii (Bursa de Valori).

Conform parlamentarului, unul din cele mai recente proiecte ale Ecaterinei este emisia de obligatiuni municipale Chisinau (in derulare). La moment principalul ei proiect este listarea MAIB pe piata internationala. Va fi prima institutie financiara moldoveneasca care va iesi pe piata internationala. 

Concomitent, detine functiile de Presedinte al Consiliului IM "Biroul de Credit" SA, membru al Consiliului Bursei de Valori a Moldovei, presedinte al Consiliului "Ionel" SA, membru al Consiliului "MAIB-Leasing" SA. Anterior a fost Presedinte al Consiliului "Glass Container Company" SA, membru al Consiliului "Garantinvest" SRL si membru al Consiliului Depozitarului National al Valorilor Mobiliare.

De asemenea, detine certificatul CNPF ca specialist in domeniul valorilor mobiliare.

 

Video