Stiri externe

Pe fondul pandemiei, investitorii opteaza pentru asigurari "usage-based"


Asigurarile "usage-based" (UBI) continua sa atraga interesul investitorilor, in ciuda faptului ca, urmare a pandemiei COVID-19, investitiile in segmentul InsurTech au scazut semnificativ. Potrivit studiului "2019 UK Insurance Consumer Survey", realizat de GlobalData, 9,7% dintre soferii din Marea Britanie detin o polita de asigurare UBI, dar GlobalData se asteapta ca acest numar sa creasca, pe fondul pandemiei COVID-19.

Asigurarile UBI opereaza pe baza unui model prin care primele asiguratilor sunt calculate in functie de utilizarea bunului asigurat. Pe fondul distantarii sociale si a masurilor de carantina instituite de autoritati, proprietarii de masini au condus mai putin in aceasta perioada, avantajele asigurarilor "usage-based" fiind subliniate in acest context. "Kilometrajul e un factor esential in calcularea primelor. (...) Astfel, asigurarile UBI vor deveni tot mai populare pe fondul pandemiei COVID-19", spune Yasha KURUVILLA - Insurance Analyst, GlobalData.

In momentul de fata, asigurarile "usage-based" sunt mai populare in randul soferilor tineri, 22,3% dintre soferii britanici cu varste cuprinse intre 25-29 de ani achizitionand o astfel de polita anul trecut. La polul opus, absorbtia asigurarilor UBI in randul soferilor cu varste cuprinse intre 50-54 de ani a fost de numai 2,2%, mai arata GlobalData.

Mai mult decat atat, e mult mai probabil ca tinerii sa fie mai afectati negativ de pandemia COVID-19, pe fondul lipsei de economii si prin prisma faptului ca tinerii reprezinta un segment important in domeniul ospitalitatii. Pe fondul pandemiei COVID-19, consumatorii tineri vor aprecia mai mult asigurarile tip UBI, pentru ca, altfel, vor simti ca sunt tratati nedrept, daca trebuie sa plateasca pentru a proteja un bun pe care abia l-au folosit in ultimele luni.

Interesul crescut pentru asigurarile "usage-based" se reflecta in investitiile continue in acest domeniu, in conditiile unei perioade dificile din punct de vedere financiar. Desi finantarile InsurTech au scazut cu 54% in primul trimestru al anului in curs, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2019, Willis Tower Watson arata ca By Miles, un furnizor de asigurari UBI, a atras, recent, o finantare de 15 milioane de lire sterline.

By Miles, mai arata sursa citata, sustine ca ultima saptamana a lunii aprilie a fost cea care a adus cel mai mare numar de consumatori, subliniind interesul pentru politele "usage-based" chiar si intr-o perioada dificila din punct de vedere financiar. De asemenea, mai noteaza GlobalData, Just Auto Insurance, un asigurator american specializat pe politele "pay-per-mile", s-a lansat in SUA chiar in timpul pandemiei.

"Avand in vedere faptul ca, in ciuda declinului economic, interesul pentru asigurarile UBI e unul crescut, mai multe astfel de polite vor fi dezvoltate in viitor. Desi, de cele mai multe ori, asigurarile UBI vizeaza domeniul auto, mai multe linii de business vor incepe, la randul lor, sa experimenteze acest model", mai precizeaza Yasha KURUVILLA - Insurance Analyst, GlobalData.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 30.06.2020

Cele mai recente stiri:
» Deloitte: Institutiile financiare vor dubla, cel mai probabil, investitiile in securitatea cyber
» Marea Britanie: LV= lanseaza Flow, un serviciu disponibil doar online pentru soferii care vor sa se asigure
» Grupul ALLIANZ: Veniturile totale s-au mentinut la 73,5 miliarde de euro in S1 2020
» Beirut, devastat dupa explozia de marti. Bilantul provizoriu: Mii de victime si sute de cladiri distruse
» Insurance Europe: Opiniile asiguratorilor europeni cu privire la Inteligenta Artificiala
» Istanbul: 2 din 3 locuinte mai vechi de 20 de ani nu au asigurare impotriva cutremurelor
» HSB (Munich Re): Atacurile cibernetice, furturile de identitate si fraudele online, in continua crestere
» RMS: Pierderile provocate industriei de catre uraganul Hanna nu vor depasi, cel mai probabil, 400 mil. dolari
» Studiu: SUA, cel mai mare cost mediu pentru bresele de securitate cibernetica
» Inundatiile de coasta ar putea ameninta, in urmatorii 80 de ani, 20% din economia globala


Create AccountLog In Your Account