Perchezitii la mai multe persoane banuite ca ar fi inselat companii de asigurari

Avatar autor XPRIMM
Autor
Andreea RADU
Avatar
Andreea RADU
Redactor sef
Data articol
22.09.2022

Politistii Capitalei au efectuat, joi dimineata, perchezitii la mai multe adrese din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu, intr-un dosar in care mai multe persoane sunt banuite ca ar fi inselat companii de asigurari prin provocarea unor accidente intentionate.

PROMO

"In cursul acestei dimineti, politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, au pus in aplicare 14 mandate de perchezitie domiciliara si 27 de mandate de aducere, emise pe numele unor persoane, la mai multe adrese din Capitala si judetele Ilfov si Giurgiu, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si fals in declaratii", se arata intr-un comunicat al DGPMB.

Din datele si probele administrate in cauza a rezultat presupunerea rezonabila ca in perioada 2019 - prezent, un barbat ar fi procurat masini de o valoare redusa (intre 1.000 -2.000 de euro) si, contra unor sume de bani, cuprinse intre 300-500 de euro, ar fi determinat diferiti soferi sa conduca aceste autoturisme. Din cercetari, s-a stabilit ca ulterior, ar fi fost provocate in mod deliberat accidente rutiere cu masini de o valoare mult mai mare, ce ar fi apartinut persoanei banuite.

De asemenea, s-a mai stablit ca in urma inducerii in eroare a companiilor de asigurari, barbatul ar fi obtinut sume de bani consistente, de ordinul zecilor de mii de euro, rezultate in urma despagubirii de catre asigurator.

Politia Capitalei precizeaza ca, in cursul acestei dimineti, au fost puse in aplicare 14 mandate de perchezitie domiciliara si 27 mandate de aducere, la diferite adrese din Capitala si judetele Ilfov si Giurgiu, mai multe persoane fiind conduse la audieri in vederea luarii masurilor legale.

Actiunea a beneficiat de sprijinul Politiei Sectoarelor 1 - 6, Serviciului Actiuni Speciale, Serviciului Politia Canina, precum si de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane.

Cercetarile sunt continuate de catre Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si fals in declaratii.

Politia Capitalei precizeaza ca efectuarea perchezitiei domiciliare este o etapa in cadrul procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar solutionarii cauzei, care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Video