Piata de asigurari de viata a scazut cu un punct procentual

Avatar autor XPRIMM
Autor
Vlad BOLDIJAR
Avatar
Vlad BOLDIJAR
Editor
Data articol
19.08.2010
24 mil. MDL (1,4 mil. EUR) au totalizat primele brute subscrise de companiile de asigurari care activeaza pe segmentul de asigurare de viata din Republica Moldova in primul semestru al anului curent, reprezentand circa 5,5% din totalul pietei de profil.

Raportat la primele sase luni din anul 2009, s-a consemnat o diminuare a afacerilor cu circa 1%. Luand in calcul deprecierea leului moldovenesc in raport cu euro, dinamica pietei de asigurari de viata a fost in perioada analizata de -14%.

Indemnizatiile brute platite de asiguratori au totalizat 7,18 mil. MDL (430 mii EUR), in scadere in valoare absoluta cu circa 43 mii MDL.

La nivelul Republicii Moldova exista in momentul de fata doar doua societati specializate pe segmentul asigurarilor de viata: GRAWE-CARAT (care detine o cota de piata de 90% pe acest segment) si SIGUR-ASIGUR, ambele companii generand 98% din totalul business-ului.

De asemenea, la nivel de piata, 93% dintre subscrierile realizate din asigurari de viata au fost generate de "asigurarile traditionale", restul de 7% din portofoliu fiind completat de asigurarile de pensii si anuitati, respectiv de politele de accidente si boala suplimentare la cele de viata.Video