Pierderi estimate la 1 miliard de dolari pentru industria de re/asigurari dupa cutremurul care a zguduit Japonia in februarie

Avatar autor XPRIMM
Autor
Cristian SUCA
Avatar
Cristian SUCA
Editor
Data articol
07.04.2021
Organizatia CRESTA considera ca seismul cu magnitudinea 7 care a lovit Fukushima (Japonia) in data de 13 februarie 2020 are potentialul de a provoca pierderi de 1 miliard USD pentru industria de re/asigurari, informeaza Artemis.
PROMO
Potrivit sursei citate, CRESTA a declarat ca, in afara Statelor Unite ale Americii, a observat, in primele luni ale lui 2021, doua evenimente catastrofale cu un potential de a provoca pierderi de ordinul miliardelor de dolari pentru industria de re/asigurari.

Cutremurul de la Fukushima e unul dintre ele, un eveniment care a trecut, probabil, aproape neobservat in ceea ce priveste costurile potentiale, dat fiind ca este de asteptat ca majoritatea pierderilor sa apara pe segmentul de asigurare, mai degraba decat pe cel de reasigurare.

Cutremurul a provocat moartea unei persoane, ranirea altor 186, dar si daune structurale semnificative in regiunile Tohoku si Kanto. De fapt, autoritatile nipone sustin ca, in urma cutremurului din februarie 2019, au fost avariate 9.137 de cladiri.

GIAJ (the General Insurance Association of Japan) a declarat ca, urmare a seismului, au fost inaintate nu mai putin de 141.166 de cereri de despagubire, pana la mijlocul lunii martie fiind achitate aproximativ 6.600 dintre acestea, insumand, pana in prezent, 36 de milioane de dolari.

Acest fapt sugereaza ca nu e chiar asa usor ca nivelul daunelor sa atinga pragul de 1 miliard de dolari, dar CRESTA a clasificat acest eveniment drept unul care "are potentialul de a provoca industriei pierderi mai mari de 1 miliard de dolari".

Celalalt eveniment catastrofal din afara SUA despre care CRESTA sustine ca are potentialul de a provoca pierderi uriase pentru industria de re/asigurari este reprezentat de inundatiile din Australia. Artemis arata ca, pana in prezent, inundatiile severe au provocat pagube in valoare de 410 milioane USD.

Video