Stiri externe

Poate schimba tehnologia video mobila industria de asigurari de locuinte?


In Marea Britanie, 28% dintre locuinte nu au asigurare pentru bunuri, iar 1 din 5 dosare de dauna nu este achitat, arata Actuarial Post, care citeaza ABI (the Association of British Insurers - Asociatia Asiguratorilor din Marea Britanie). Comparativ, 98% din dosarele de dauna pe segmentul auto sunt achitate. Problema fundamentala in industria de asigurari de locuinte, arata sursa citata, este faptul ca asiguratorul nu stie ce acopera.

In plus, daca trebuie sa inainteze o cerere de despagubire, consumatorii trebuie sa prezinte un inventar la bunurilor, pe care, de cele mai multe ori, il realizeaza dupa ce au pierdut bunurile in cauza. Urmarea: consumatorii au parte de o experienta mai putin placuta, in conditiile in care, la momentul respectiv, trec deja prin clipe destul de dificile. De asemenea, asiguratorii se asteapta ca asiguratii sa raspunda la un set complicat de intrebari si, mai mult, sa ofere o estimare aproximativa a valorii bunurilor distruse.

Industria de asigurari de locuinte investeste timp si resurse in validarea cererilor de despagubire, mai ales pentru a reduce riscul de frauda, in conditiile in care, recent, CIFAS - organizatie britanica non-profit, care lupta imptoriva fraudei -, a anuntat ca cererile frauduloase de despagubire au crescut, pe segmentul de asigurari de locuinte, cu 52%, reclamantii cu varste cuprinse intre 31 si 40 de ani fiind cei care incearca de cele mai multe ori sa pacaleasca sistemul.

Daca totul ar porni dintr-un anumit punct, folosind informatii validate cu privire la bunurile asigurate intr-o locuinta, atunci multe dintre problemele sesizate in cadrul acestui segment de asigurari ar disparea. O mare parte a nemultumirilor consumatorilor rezulta din neconcordanta intre ce asteapta ei sa fie acoperit prin asigurare si ce este acoperit in realitate. Prin urmare, se simte nevoia de a alimina complexitatea si de a-i ajuta pe consumatori sa asigure exact bunurile pe care le detin.

Tehnologia mobila video joaca un rol esential in imbunatatirea experientei. Sa ne imaginam o aplicatie care face legatura intre locuinte si un inspector certificate si, apoi, capteaza informatii privind continutul locuintei, realizand un inventar digital si securizat. O astfel de acoperire prin asigurare ar reflecta exact ceea ce detin consumatorii, iar dosarele de dauna ar putea fi validate si rezolvate in timp record. Polita de asigurare devine brusc personalizata pentru fiecare client in parte.

Furnizorul de asigurari ar avea dreptul la acces securizat la inventarul digital al bunurilor care fac obiectul politei de asigurare. Gratie tehnologiei video, furnizorii de asigurari ar avea acces la date suplimentare, cum ar fi cele legate de starea bunurilor de dinainte de momentul distrugerii/pierderii lor, dar si cu privire la contextul bunurilor, atat in raport unul cu celalalt, cat si in raport cu fiecare obiect din jur. Un astfel de acces ar insemna o mai mare transparenta si un avantaj informational, crucial la evaluarea daunelor.

In teorie, e simplu, dar tehnologia din spatele unei astfel de asigurari este complexa. Cu toate acestea, are limina complexitatea pentru consummator, iar acest lucru ar duce la cresterea increderii acestuia in industrie. Un astfel de avantaj s-ar dezvolta in timp, iar jucatorii din piata de asigurari ar cauta constant mai multe moduri si elemente pentru o tarifare mai buna a politelor si pentru o intelegere mai buna a consumatorilor, in baza informatiilor privind bunurile din locuinta.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 14.06.2019

Cele mai recente stiri:
» AVIVA introduce asigurarea de sanatate mentala pentru adictiile online
» Peste 100 de morti in urma inundatiilor severe si a alunecarilor de teren din India, Nepal si Bangladesh
» AIR France si ALLIANZ Travel au incheiat un parteneriat pentru lansarea unei asigurari proactive de calatorie
» Munich Re, printre asiguratorii rachetei Vega, care a esuat la scurt timp dupa lansare si a distrus un satelit EAU
» Willis Towers Watson: Crestere dramatica a amenintarilor cibernetice
» Aon: Inundatiile de vara din China si seceta prelungita din India, pierderi totale de peste 7 miliarde de dolari
» Aon: Vremea severa din iunie a provocat pagube de peste 3 miliarde de dolari in Europa si SUA
» AXA XL a lansat, in Franta, un nou serviciu de modelare a riscurilor
» Marea Britanie: 42% dintre brokeri considera ca actualul climat economic nu este propice pentru mediul de afaceri
» Willis Re implementeaza o solutie actualizata pentru riscul de incendii din SUA


Create AccountLog In Your Account