Romania

Profitabilitatea pietei de asigurari s-a redus in primele sase luni din 2019


La nivelul intregii piete de asigurari, rezultatul net al activitatii din primul semestru al anului 2019 a fost unul pozitiv, profitul net total avand valoarea de 134,11 milioane de lei, in scadere cu 32% comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand a fost de 196,58 milioane de lei. Pe segmentul asigurarilor de viata, companiile si-au adancit pierderea, remarcandu-se o crestere de peste 9 ori.

Mai exact, rezultatul net financiar al pietei s-a redus cu 62,46 milioane de lei intr-un an, conform datelor din raportul ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.Valoarea profitului net, cumulat la nivelul intregii piete, a fost de 236,51 milioane de lei, in scadere cu circa 10% fata de semestrul I 2018. Iar pierderea neta, cumulata la nivelul intregii piete, a fost in valoare de peste 102,39 milioane de lei, in crestere cu 37,41 milioane de lei fata de perioada similara a anului trecut.

In ceea ce priveste rezultatele tehnice obtinute de societatile de asigurare in ultimii 5 ani, distinct pentru activitatea de asigurari generale si pentru cea desfasurata pe segmentul asigurarilor de viata, situatia a fost urmatoarea:


Astfel, se observa ca pe segmentul asigurarilor generale, companiile au raportat un profit de 94,59 milioane de lei (-9%) si pierderi de 132,58 milioane de lei (+58%).

Pe segmentul asigurarilor de viata, profitul cumulat a fost de 91,24 milioane de lei (+19%), in timp ce pierdere a insumat 17,82 milioane de lei, fiind de peste 9 ori mai mare decat in urma cu un an.

La 30 iunie 2019 activau pe piata asigurarilor 28 de societati de asigurare, autorizate si reglementate de ASF, dintre care 15 au practicat numai activitate de asigurari generale ("AG"), 7 au practicat numai activitate de asigurari de viata ("AV") si 6 au practicat activitate compozita.

Piata asigurarilor din Romania a insumat peste 5,43 miliarde de lei in primele sase luni din 2019, in crestere cu 7,8%. Asigurarile generale au avansat cu 8,7%, iar cele de viata au urcat cu 4,6%. Vezi aici topul celor mai mari companii!


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 13.09.2019

Cele mai recente stiri:
» A inceput "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte". Zilnic, 51 de locuinte din Romania sunt jefuite de hoti si alte 20 sunt cuprinse de flacari
» ASF sanctioneaza EUROINS Romania. Vezi reactia companiei!
» Studiu UNSAR-IRES: 9 din 10 romani spun ca schimbarile climatice sunt reale
» VIDEO: Dragos CALIN, GRAWE Romania - Ne dorim sa devenim unul dintre asiguratorii de retail preferati din piata
» Codul Bunelor Maniere la Volan si stickerele #calmlavolan si #treazlavolan au ajuns in toata tara
» ASF: Trei asiguratori au fost sanctionati cu avertisment scris
» Care este strategia Daw Management pentru finalul acestui an?
» Otilia MIHAI: Romanii, interesati de acoperirea riscurilor imediate sau cu un impact major
» Serviciul de Protectie si Paza Bucuresti cauta asigurator RCA si CASCO pentru parcul auto
» Condamnata pentru emiterea de asigurari RCA si de locuinte in fals


Create AccountLog In Your Account