PwC: Tehnologia blockchain va atinge punctul culminant in 2025

Avatar autor XPRIMM
Autor
Cristian SUCA
Avatar
Cristian SUCA
Editor
Data articol
15.10.2020
Tehnologia blockchain va atinge punctul culminant in 2025 si va fi adoptata la scara larga de intreaga economie globala, cu un impact asupra PIB-ului global de aproximativ 2 trilioane de dolari, in urmatorul deceniu, sugereaza o prognoza a PricewaterhouseCoopers (PwC) - "Time for trust: How blockchain will transform business and the economy" -, citata de catre The Actuary.
PROMO
In raportul publicat recent, PwC sustine ca tehnologia blockchain are potentialul de a creste PIB-ul global cu 1,76 trilioane de dolari in urmatorii 10 ani, procesul de "tracking & tracing" al produselor si serviciilor urmand sa aiba cel mai mare impact economic, estimat de PricewaterhouseCoopers la 962 de miliarde de dolari.

Platile si serviciile financiare - inclusiv utilizarea monedelor digitale si sprijinirea incluziunii financiare -, au al doilea cel mai pare potential economic, cu 433 de miliarde de dolari, in timp ce, in viziunea PwC, top 3 este completat de gestionarea identitatii, cu un potential economic estimat la 224 de miliarde de dolari.

Steve DAVIES - Global Leader for Blockchain, PwC UK -, subliniaza ca aceasta criza COVID-19 a accelerat multe tendinte cu efect disruptiv, pe masura ce companiile din intreaga lume incearca sa se recupereze dupa pandemia COVID-19.

"Tehnologia blockchain a fost mult timp asociata cu criptomonede precum Bitcoin, dar aceasta tehnologie are mult mai multe de oferit. In special, privind modul in care organizatiile publice si private securizeaza, partajeaza si utilizeaza datele. Aceasta analiza arata potentialul pe care tehnologia blockchain il are in a sprijini organizatiile cu privire la modul in care isi reconstruiesc si reconfigureaza operatiunile, sustinute de optimizarea increderii, transparentei si eficientei intre organizatii si societate", sustine Steve DAVIES - Global Leader for Blockchain, PwC UK.

"Blockchain are potentialul de a reduce costurile, de a accelera tranzactiile si de a promova o incluziune financiara mai mare prin simplificarea platilor transfrontaliere si a remitentelor. Aceste inovatii puternice vor transforma infrastructura de plati", spune si Lucy GAZMARARIAN - Crypto and FinTech Advisory, PwC Hong Kong.

Raportul "Time for trust: How blockchain will transform business and the economy", realizat, recent, de catre PwC, evalueaza potentialul tehnologiei blockchain de a aduce plus-valoare in toate industriile - de la asistenta medicala, servicii guvernamentale si publice, pana la productie, finante, logistica si comert cu amanuntul.

La nivel de tari individuale, analiza PwC sugereaza ca tehnologia blockchain ar putea avea cel mai mare beneficiu net potential in China (440 de miliarde de dolari) si SUA (407 miliarde de dolari), dar, la randul lor, Germania, Japonia, Marea Britanie, India si Franta ar putea avea potentiale beneficii estimate la cel putin 50 de miliarde de dolari.

"Una dintre cele mai mari greseli pe care organizatiile le fac atunci cand vine vorba despre implementarea tehnologiilor emergente este de a lasa acest lucru pe taramul entuziastilor din echipa. Stabilirea dovezilor de utilizare a conceptelor, care pot fi extinse si scalate, le va permite companiilor sa identifice valoarea si, in acelasi timp, sa creeze incredere si transparenta in solutia care poate furniza potentialul blockchain", a mai punctat Steve DAVIES - Global Leader for Blockchain, PwC UK.

Raportul "Time for trust: How blockchain will transform business and the economy" este accesibil AICI.

Video