RAIFFEISEN Leasing: Colaborarea cu societatile de asigurare este reciproc avantajoasa

Avatar autor XPRIMM
Autor
Vlad BOLDIJAR
Avatar
Vlad BOLDIJAR
Editor
Data articol
03.03.2011
Reducerea termenelor de plata a daunelor, calitatea serviciilor, respectarea eticii in afaceri, precum si oferirea unei game mai complexe de servicii de asigurare sunt, in opinia Directorului General al RAIFFEISEN Leasing Moldova, principalele aspecte care ar trebui imbunatatite in colaborarea dintre societatile de leasing si companiile de asigurari. Totodata, "colaborarea cu societatile de asigurare este reciproc avantajoasa si se bazeaza in principiu pe gama completa de produse si servicii de asigurare. Principala prioritate este satisfacerea clientilor, rezultata in urma gasirii solutiei optime de plasare a riscurilor", a declarat in exclusivitate pentru www.xprimm.md, Cornelia COZLOVSCHI, Director General, RAIFFEISEN Leasing Moldova.

Piata leasingului financiar din Republica Moldova a consemnat in ultimii ani evolutii crescatoare constante, demonstrand atingerea unui grad de maturitate in anul 2008 in special, pe segmentul de autovehicule: "In 2008, piata a cunoscut o crestere considerabila ajungand la cifra de 1.246,5 mil. MDL, dintre care 88-89% au fost mijloace de transport, 2% cladiri si 7-8% utilaje. In anul 2009, ca si in celelalte sectoare economice, a avut loc o scadere drastica reflectata de mediul economic din Republica Moldova si din exteriorul tarii", a comentat Cornelia COZLOVSCHI.

"Anul 2009 a fost un an greu pentru noi, dar si extrem de folositor, intrucat am invatat foarte multe, am tras concluzii si implicit ne-am schimbat radical viziunea, sau poate si mai mult, am incercat sa gasim un drum nou in conditiile impuse de realitatea economica", a continuat liderul RAIFFEISEN Leasing Moldova.

Astfel, potrivit Corneliei COZLOVSCHI, si in anul 2010 s-a resimtit influenta anului precedent in structura vanzarilor companiilor de leasing. Per total insa, aceasta estimeaza o majorare a pietei, pe fondul reducerii in structura portofoliului a contractelor incheiate pentru finantarea de autovehicule: "(...) ca volum al finantarilor, probabil s-a depasit cu circa 15-20% nivelul anului 2009. Posibil, segmentul auto a pierdut cateva procente din ponderea care a detinut-o pana in 2009, incadrandu-se intre 80-85%."

Video