ROMATSA are aproape un milion de euro pentru polita de raspundere civila si solicita cedarea...

 Despre noi  Contact  Harta site      


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorEvenimenteXPRIMM.COMCampanii de InformareXPRIMM TVРусский
 Stiri 
 Companii de asigurare 
 Brokeri 
 Interviu 
 CNPF 
 Analize 
 Organizatii 
 Despre asigurari 

Romania

Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

ROMATSA are aproape un milion de euro pentru polita de raspundere civila si solicita cedarea riscului in reasigurare in proportie de 100%


ROMATSA - Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian organizeaza o licitatie deschisa pentru achizitia de servicii de asigurare de raspundere civila fata de terti. Contractul, incheiat fara fransiza, este pe o perioada de 2 ani.

Valoarea estimata totala este de 950.000 euro, conform anuntului publicat de ROMGAZ pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Criteriul de atribuire va fi "pretul cel mai scazut", iar contractul va fi incheiat pentru perioada 1 aprilie 2018 - 31 martie 2020.

"Suma asigurata este de 900 milioane de euro per eveniment, indiferent de numarul de evenimente", se precizeaza in Caietul de Sarcini.

Ofertantii trebuie sa prezinte angajamentul brokerului de reasigurare in legatura cu plasarea pe piata internationala a riscului in proportie de 100% la societati de reasigurare cu rating minim A- acordat de o societate acreditata.

Riscurile asigurate

Potrivit Caietului de Sarcini, "se acorda despagubiri pentru avarii sau distrugeri totale ori partiale produse asupra oricaror bunuri mobile sau imobile apartinand persoanelor fizice sau juridice ca urmare sau in legatura cu asigurarea serviciilor de navigatie aeriana, incluzand servicii de trafic aerian, servicii de comunicatii aeronautice, navigatie si supraveghere in domeniul aeronautic, servicii meteorologice aeronautice si servicii de informare aeronautica in regiunea de informare a zborurilor FIR - Bucuresti, precum si in cuprinsul sevtoarelor transfrontaliere de spatiu aerian".

De asemenea, se acorda despagubiri pentru vatamarea corporala, imbolnavirea sau decesul persoanelor fizice produse ca urmare sau in legatura cu serviciile oferite de ROMATSA.

In acelasi timp, se acorda despagubiri constand in echivalentul cheltuielilor de judecata, onorarii de avocat sau expert si altele asemenea, suportate de asigurat in cazul in care a fost actionat in justitie.

"Asiguratorul va rambursa asiguratului sumele platite de acesta cu titlu de cheltuieli de spitalizare, asistenta medicala, prin ajutor, inmormantare sau repatrierea corpurilor neinsufletite ori repatrierea persoanelor ranite si a altor acte imanitare desfasurate, necesare la data producerii accidentului care intra sub incidenta politei de asigurare", se mai spune in Caietul de Sarcini.

Conform cerintelor ROMATSA, in cazul unui eveniment asigurat, constatarea si evaluarea prejudiciului se va face de catre asigurator impreuna cu reprezentantul asiguratului sau persoana imputernicita de acesta. Despagubirile se platesc in euro.

ROMATSA va achita prima de asigurare in 8 rate trimestriale egale.

Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 ianuarie 2018, ora 16:00, iar data limita de evaluare a ofertelor este 6 februarie 2018, ora 18:00.

Potrivit anuntului ROMATSA, ofertantii trebuie sa aiba o cifra medie de afaceri globale pe ultimii 3 ani (2014, 2015, 2016) de minim 1,9 milioane de euro.

Media cifrei de afaceri globala pe ultimii trei ani (2014, 2015 si 2016) trebuie sa fie cel putin egala cu 1.900.000 euro (reprezentand dublul valorii estimate) sau echivalentul in alta valuta (la calcularea echivalentului leu/euro/alta valuta se va lua in considerare cursul mediu anual comunicat de BNR in anul respectiv).


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 14.11.2017

Cele mai recente stiri:
» Cornel COCA CONSTANTINESCU: Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor trebuie actualizata
» Gheorghe GRAD: Anul 2017 a fost anul modificarilor legislative imposibil de anticipat si evaluat
» IGSU: Telekom Romania Communication va implementa sistemul RO-ALERT
» Ce provocari aduce GDPR pe piata asigurarilor?
» VIDEO: Calin RANGU, despre GDPR: Datele oamenilor trebuie protejate la fel de bine ca si banii acestora
» ASF a avizat conducerea NN Asigurari de Viata si NN Pensii
» VIDEO: Asigurarile obligatorii de locuinte, in dezbatere la XPRIMM Time for Business
» Brokerul Postei Romane isi majoreaza capitalul social cu 1,5 milioane lei
» Atentie la anvelopele de iarna! Lipsa acestora poate constitui excludere la plata daunei CASCO
» VIDEO: Alina PREDA: Polita privata de sanatate este o declaratie de dragoste fata de tine insuti


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva

Copyright 2017 (c) xprimm.md
powered by Media XPRIMM