Romania

ROMATSA are aproape un milion de euro pentru polita de raspundere civila si solicita cedarea riscului in reasigurare in proportie de 100%


ROMATSA - Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian organizeaza o licitatie deschisa pentru achizitia de servicii de asigurare de raspundere civila fata de terti. Contractul, incheiat fara fransiza, este pe o perioada de 2 ani.

Valoarea estimata totala este de 950.000 euro, conform anuntului publicat de companie pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Criteriul de atribuire va fi "pretul cel mai scazut", iar contractul va fi incheiat pentru perioada 1 aprilie 2018 - 31 martie 2020.

"Suma asigurata este de 900 milioane de euro per eveniment, indiferent de numarul de evenimente", se precizeaza in Caietul de Sarcini.

Ofertantii trebuie sa prezinte angajamentul brokerului de reasigurare in legatura cu plasarea pe piata internationala a riscului in proportie de 100% la societati de reasigurare cu rating minim A- acordat de o societate acreditata.

Riscurile asigurate

Potrivit Caietului de Sarcini, "se acorda despagubiri pentru avarii sau distrugeri totale ori partiale produse asupra oricaror bunuri mobile sau imobile apartinand persoanelor fizice sau juridice ca urmare sau in legatura cu asigurarea serviciilor de navigatie aeriana, incluzand servicii de trafic aerian, servicii de comunicatii aeronautice, navigatie si supraveghere in domeniul aeronautic, servicii meteorologice aeronautice si servicii de informare aeronautica in regiunea de informare a zborurilor FIR - Bucuresti, precum si in cuprinsul sevtoarelor transfrontaliere de spatiu aerian".

De asemenea, se acorda despagubiri pentru vatamarea corporala, imbolnavirea sau decesul persoanelor fizice produse ca urmare sau in legatura cu serviciile oferite de ROMATSA.

In acelasi timp, se acorda despagubiri constand in echivalentul cheltuielilor de judecata, onorarii de avocat sau expert si altele asemenea, suportate de asigurat in cazul in care a fost actionat in justitie.

"Asiguratorul va rambursa asiguratului sumele platite de acesta cu titlu de cheltuieli de spitalizare, asistenta medicala, prin ajutor, inmormantare sau repatrierea corpurilor neinsufletite ori repatrierea persoanelor ranite si a altor acte imanitare desfasurate, necesare la data producerii accidentului care intra sub incidenta politei de asigurare", se mai spune in Caietul de Sarcini.

Conform cerintelor ROMATSA, in cazul unui eveniment asigurat, constatarea si evaluarea prejudiciului se va face de catre asigurator impreuna cu reprezentantul asiguratului sau persoana imputernicita de acesta. Despagubirile se platesc in euro.

ROMATSA va achita prima de asigurare in 8 rate trimestriale egale.

Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 ianuarie 2018, ora 16:00, iar data limita de evaluare a ofertelor este 6 februarie 2018, ora 18:00.

Potrivit anuntului ROMATSA, ofertantii trebuie sa aiba o cifra medie de afaceri globale pe ultimii 3 ani (2014, 2015, 2016) de minim 1,9 milioane de euro.

Media cifrei de afaceri globala pe ultimii trei ani (2014, 2015 si 2016) trebuie sa fie cel putin egala cu 1.900.000 euro (reprezentand dublul valorii estimate) sau echivalentul in alta valuta (la calcularea echivalentului leu/euro/alta valuta se va lua in considerare cursul mediu anual comunicat de BNR in anul respectiv).


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 14.11.2017

Cele mai recente stiri:
» Implementarea legislatiei IDD, dezbatuta la evenimentul "XPRIMM Time for Business: IDD - Provocarea Anului in Asigurari"
» Castigurile angajatilor din asigurari si pensii private s-au diminuat in luna august
» Hall of Fame: campania "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", sprijinita de agenti si brokeri din toata tara. Alatura-te si tu!
» Ce ofera nou Legea IDD pentru consumatorul de asigurari?
» In memoriam Gabriel TELEAGA
» TEST: Tu cat de pregatit esti sa faci fata riscurilor care iti ameninta locuinta? Vezi ce punctaj obtii!
» Campanie nationala de informare cu privire la rolul asigurarii obligatorii a locuintelor
» Viitorul schemelor de garantare din domeniul asigurarilor, dezbatut la Conferinta IFIGS: Principalele declaratii!
» Cel mai complex exercitiu de interventie post-seism a inceput sambata in Bucuresti. Bilant: Peste 3.000 de morti si mii de cladiri afectate
» Politia Romana: Peste 60 de soferi depistati cu viteze de peste 180km/h


Create AccountLog In Your Account