Romania

Banca Mondiala: Romania este vulnerabila in fata dezastrelor naturale

16.11.2018

De-a lungul anilor, inundatiile, seceta si cutremurele au rezultat in mii de victime si miliarde de euro daune aduse infrastructurii fizice din Romania, care au afectat capacitatea de productie a economie si i-au afectat in mod disproportionat pe cei saraci, arata Donato De ROSA, Economist Sef si Maja MURISIC, Specialist in mediu, intr-un articol publicat pe blogul Bancii Mondiale.

Carmina DRAGOMIR, METROPOLITAN Life: "Fiecare dintre noi trebuie sa actioneze astazi pentru viitorul lui"

16.11.2018

Carmina DRAGOMIR, CEO, METROPOLITAN Life a vorbit vineri, 16 noiembrie a.c., in cadrul evenimentului Zilele BIZ, despre importanta campaniilor de CSR pentru companie, precum si despre proiectul "Traieste viitorul", cea mai recenta campanie de educatie financiara pe care o desfasoara alaturi de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor.

Ce lideri din asigurari sunt prezenti in prima editie a "CEO Report"?

16.11.2018

Cinci lideri din domeniul asigurarilor sunt prezenti in prima editie a "CEO Report", o noua publicatie din seria de proiecte speciale BIZ, ce prezinta oamenii care conduc cele mai puternice 100 de companii din Romania, pe domenii de activitate, inclusiv industrie si energie, MCG, tehnologie, retail, auto, servicii, banking sau pharma.

Parteneriat strategic semnat intre METROPOLITAN Life si PROVIDENT Financial Romania

16.11.2018

Incepand cu jumatatea lunii noiembrie a.c., clientii PROVIDENT vor putea achizitiona, optional, si o asigurare de viata, oferita de catre METROPOLITAN Life, unul din top trei jucatori ai pietei de asigurari de viata si pensii din Romania.

Cine sunt noii membri ai Consiliului ASF?

14.11.2018

Audierea celor peste 30 de candidati inscrisi pentru Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara - ASF a avut loc marti, 13 noiembrie a.c., in sedinta comuna a Comisiei pentru buget, finante si banci, a Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor si a Comisiilor similare ale Senatului. Vedeti mai jos care este noul Consiliu ASF si care este istoricul noilor membri.

VIDEO: Conferinta "Digitalizare si Inovatie: Noi Competente in Educatia Profesionala Financiara" - Principalele declaratii

15.11.2018

"Romania are nevoie de o strategie de gestionare a riscurilor cibernetice, in conditiile in care pierderile actuale si potentiale ar putea avea un impact puternic asupra PIB-ului", a declarat Presedintele ASF, Leonardo BADEA, in deschiderea Conferintei "Digitalizare si Inovatie: Noi Competente in Educatia Profesionala Financiara", organizata de ISF.

Studiu UNSAR: Romanii se tem cel mai mult de cutremure si de incendii

15.11.2018

56% dintre romani se tem de cutremure, iar 54%, de incendii, potrivit unui studiu realizat de Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR). Conform aceluiasi studiu, romanii se mai tem de furtuni si vijelii (46%), inundatii (34%), alunecari de teren (21%), si de furtul bunurilor din locuinta. De asemenea, nici raspunderea civila fata de vecini nu este neglijata (19%). Acestea sunt concluziile unui studiu complex asupra perceptiei si preferintelor consumatorilor privind asigurarile obligatorii si facultative de locuinte realizat pentru UNSAR de catre IRES.

VIDEO: Ce despagubiri a platit Gothaer in 2018 pe segmentul agricol?

15.11.2018

Modul in care a evoluat sectorul asigurarilor agricole in 2018, dar si despagubirile platite de Gothaer Asigurari Reasigurari pe acest segment s-au numarat printre temele dezbatute de Magda COMAN - Sef Serviciu Asigurari Agricole - si Mihut MARCULESCU, Manager Subscrieri, Gothaer Asigurari Reasigurari - in cadrul editiei din aceasta saptamana a emisiunii XPRIMM Time for Business.

Componenta conducerii ASF, publicata in Monitorul Oficial

15.11.2018

Componenta nominala a Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), aleasa de Parlamentul Romaniei pentru un mandat de 5 ani, a fost publicata, miercuri seara, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, numarul 965.

Situatia dosarelor de dauna Carte Verde preluate de BAAR, dupa falimentul ASTRA Asigurari si CARPATICA Asigurari

14.11.2018

Pana la data de 1 noiembrie a.c., BAAR a solutionat integral 93,8% din dosarele pagubitilor ASTRA Asigurari, respectiv 92,5% din cele ale CARPATICA Asigurari, a anuntat Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.Create AccountLog In Your Account