SONDAJ: Top manageri din domeniul financiar ar putea fi prea increzatori in ceea ce priveste securitatea cibernetica

Autor
Alex SIMION
Data articol
16.09.2022

Sondajul realizat de Kroll Inc. din New York, realizat in randul a 180 de CFO, CEO si alti directori financiari, a aratat "un decalaj puternic" intre increderea acestora in abilitatile de lucru ale departamentului de securitate cibernetica din organizatiilor lor si pagubele reale provocate de incidentele cibernetice, se arata in raport.

PROMO

99% dintre respondenti au fost increzatori intr-o anumita masura, din care 87% au declarat ca sunt "foarte increzatori" sau "extrem de increzatori", a mai prezentat sondajul.

Cu toate acestea, 61% au declarat ca firma lor a suferit cel putin trei incidente cibernetice semnificative in ultimele 18 luni si doar 40% dintre departamentele financiare primesc informari sau actualizari regulate din partea echipei de securitate informatica. Aproape 37% nu au primit niciodata astfel de rapoarte si includerea pe agenda consiliului director a riscurilor de securitate cibernetica a devenit un lucru obisnuit abia in ultimii ani, se mai arata in sondaj.

James McLeary, director general in cadrul practicii de risc cibernetic de la Kroll, a declarat ca directorii financiari ar trebui sa participe la elaborarea unei strategii de securitate cibernetica pe mai multe niveluri in cadrul companiei, inclusiv la planificarea raspunsului la incidente si la simulari de incidente. Acest lucru le va permite "sa inteleaga strategia de investitii in jurul ciberneticii si sa evalueze riscul financiar si posibilele cheltuieli", a spus el.

Video