Stiri externe

SUA: O companie de asigurari foloseste tehnologia IoT pentru a lansa o polita inteligenta pentru locuinta


Nationwide, una dintre cele mai mari companii de asigurari din SUA, a lansat, in parteneriat cu Notion, o solutie inteligenta pentru protejarea locuintei - o tehnologie de monitorizare care foloseste senzori ce pot alerta consumatorul, indicandu-i ca a uitat geamurile/usile deschise, ca senzorul de fum a detectat ceva, ca sunt probleme cu instalatia de apa etc. Toate acestea, prin intermediul unui dispozitiv personal: un kit Wi-Fi usor de implementat si folosit, ce foloseste senzori inteligenti pentru intreaga locuinta.

"Motivul principal care ne-a determinat sa incheiem acest parteneriat cu Notion este reprezentat de faptul ca fiecare senzor este multifunctional, permitandu-le consumatorilor sa isi personalizeze solutiile pentru locuinte. Totodata, ne-a mai placut si faptul ca acest kit poate fi implementat usor de consumatori. Nu in ultimul rand, Notion s-a dovedit a fi un partener alaturi de care sa inveti si sa te dezvolti", arata Teresa SCHARN - AVP, Product Development, Nationwide -, pentru Insurance Innovation Reporter.

"Suntem incantati ca Nationwide ne-a ales ca partener IoT pentru a lansa acest program de asigurare inteligenta a locuintelor pentru consumatori. In conditiile in care industria de asigurari se indreapta spre un viitor orientat catre IoT, unul cu mai putine riscuri, abilitatea unei companii de asigurari de a imbina conectivitatea inteligenta a locuintei cu o polita de asigurare va reprezenta unul dintre principalele sale avantaje", sustine si Brett JURGENS - CEO & Co-Founder, Notion.

Printre beneficiile oferite de Nationwide clientilor care aleg acest tip de asigurare, se numara o reducere medie cu 5% a primei de asigurare, posibilitatea de a cumpara, cu reducere de 50% kit-ul Notion - care, printre altele, include un hub si 3 sau 5 senzori -, si posibilitatea de a achizitiona senzori suplimentari cu un discount de 20%. Momentan, polita poate fi incheiata in Alabama, Arizona si Illinois, dar, in perioada urrmatoare, compania va lansa aceasta polita si in alte state din SUA.

"Cu siguranta, acesta este inceputul unui program care va evolua rapid. Nevoia consumatorilor exista pe acest segment si o putem aborda cu o solutie inteligenta pentru locuinte. Oamenii vor sa isi protejeze casele, vor sa stie de ce dispozitive au nevoie in acest sens si unde sa le monteze. Vor sa stie ce sa faca in cazul unei daune, vor o recomandare de instalator. Acestea sunt solutii pe care le putem oferi clientilor nostri, pentru a le proteja locuintele si pentru a le oferi un plus de liniste", mai spune Teresa SCHARN.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 26.02.2020

Cele mai recente stiri:
» Deloitte: Institutiile financiare vor dubla, cel mai probabil, investitiile in securitatea cyber
» Marea Britanie: LV= lanseaza Flow, un serviciu disponibil doar online pentru soferii care vor sa se asigure
» Grupul ALLIANZ: Veniturile totale s-au mentinut la 73,5 miliarde de euro in S1 2020
» Beirut, devastat dupa explozia de marti. Bilantul provizoriu: Mii de victime si sute de cladiri distruse
» Insurance Europe: Opiniile asiguratorilor europeni cu privire la Inteligenta Artificiala
» Istanbul: 2 din 3 locuinte mai vechi de 20 de ani nu au asigurare impotriva cutremurelor
» HSB (Munich Re): Atacurile cibernetice, furturile de identitate si fraudele online, in continua crestere
» RMS: Pierderile provocate industriei de catre uraganul Hanna nu vor depasi, cel mai probabil, 400 mil. dolari
» Studiu: SUA, cel mai mare cost mediu pentru bresele de securitate cibernetica
» Inundatiile de coasta ar putea ameninta, in urmatorii 80 de ani, 20% din economia globala


Create AccountLog In Your Account