Stiri externe

Singapore: Consumatorii isi pot masura nevoia de protectie printr-o asigurare de viata cu ajutorul unui calculator digital


Asociatia de Asigurari de Viata (The Life Insurance Association - LIA) din Singapore a lansat un calculator digital a carui menire este de a ajuta consumatorii sa inteleaga mai bine propriile nevoi financiare si, de asemenea, sa reduca decalajul de acoperire prin asigurare, informeaza Straits Times.

Lansat in octombrie 2019, calculatorul digital a fost folosit deja de 500 de consumatori si, dupa cum arata The Life Insurance Association, "le ofera consumatorilor posibilitatea de a afla, cu aproximatie, nevoia de protectie si detalii despre deficitul de protectie, incepand cu 7 intrebari simple."

Calculatorul genereaza un raport care le ofera utilizatorilor o imagine de ansamblu asupra deficitului de acoperire prin asigurare, o informare detaliata a nevoilor lor de protectie, dar si un rezumat al resurselor financiare de care diispun acestia. Utilizatorii pot afla si informatii despre cheltuielile pe care le presupune un eveniment precum decesul sau o boala critica. Conform sursei citate, utilizatorii trebuie sa completeze un chestionar, cu 1-4 sectiuni, care ofera, printre altele, informatii despre consumatori, familiile acestora, obligatiile financiare si resursele financiare ale acestuia.

"Avem tendinta de a subestima probabilitatea unor evenimente neplacute - cum ar fi moartea sau o boala critica -, si, implicit, amanam obtinerea unei protectii adecvate in acest sens pana in momentul in care ar putea fi prea tarziu. Prezentarea acestui deficit de protectie - operatiune realizata, in numere tangibile, de un calculator calibrat -, ne ajuta in incercarea de a incuraja consumatorii sa fie proactivi, asigurandu-ne astfel ca acestia si cei dragi lor sunt bine protejati", spune Khor Hock SENG - President, LIA Singapore.

Sursa citata subliniaza ca aceasta inititativa sta la baza eforturilor continue de a reduce mortalitatea cu 20% si deficitul de protectie prin asigurare in caz de boli critice cu 80%. Un alt studiu realizat de catre LIA, "2017 Protection Gap Study", a aratat ca Singapore are un deficit de protectie de 893 de miliarde de dolari pentru mortalitate si boli critice. Tot LIA arata ca acest deficit este generat, printre altele, de faptul ca plata primei de asigurare este privita ca o pierdere, nu ca un castig, dar si de increderea excesiva in propria capacitate si educatie financiara.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 11.11.2019

Cele mai recente stiri:
» Germania: Proprietarii de locuinte si chiriasii pot verifica online riscul individual de furtuna
» AXA: COVID-19 subliniaza rolul critic pe care il joaca industria de re/asigurari
» ALLIANZ: Pandemia COVID-19, de trei ori mai dura pentru asiguratori decat ultima criza financiara
» Dezastrele naturale din ultima perioada au facut ravagii in intreaga lume, provocand pierderi materiale si umane semnificative
» Inundatiile care au afectat China de la inceputul lunii iunie au provocat pierderi economice de aproximativ 4 miliarde de dolari
» Securitatea cibernetica trebuie sa fie o preocupare pentru intreaga organizatie, nu doar pentru echipa de securitate
» Pe fondul pandemiei, investitorii opteaza pentru asigurari "usage-based"
» Aon: SUA se confrunta cu pierderi asigurate de peste 4 mld. dolari dupa fenomenele meteo extreme din luna mai
» Guy Carpenter: 2020 ar putea aduce pierderi de peste 160 mld. dolari pentru industria de re/asigurari
» Industria de asigurari de calatorie, setata pentru o recuperare lenta


Create AccountLog In Your Account