Soferii moldoveni au cumparat aproape 109 mii de polite Carte Verde in primele 5 luni. Vezi aici cat au vandut asiguratorii si in ce zone!

Avatar autor XPRIMM
Autor
Ana PREDA
Avatar
Ana PREDA
Editor
Data articol
05.07.2017
Soferii modoveni au cumparat 109 mii polite Carte Verde in primele 5 luni ale acestui an, in crestere cu 14 mii de polite fata de perioada similara din anul precedent, arata datele Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA), furnizate la solicitarea portalului specializat www.xprimm.md.
PROMO


Cele mai multe polite au fost vandute in zona 1 (Ucraina si Belarus) - 57.4731, urmata de zona 3 (toate tarile sistemului Carte Verde) - 38.645. Vorbind de numarul de polite emise, acesta a crescut in zonele 1 si 3, fiind totusi inregistrata o usoara scadere in zona 2 (Ucraina, Belarus, Federatia Rusa).

MOLDASIG este asiguratorul care a emis cele mai multe polite, urmat de GENERAL Asigurari, DONARIS VIG si KLASSIKA Asigurari (Vezi tabel mai jos).Peste 104 milioane lei - valoarea subscrierilor pe Carte Verde in primele 5 luni

Aceasta este valoarea primelor brute subscrise de asiguratorii moldoveni din vanzarea politelor Carte Verde in primele 5 luni din 2017, respectiv 104,1 milioane lei, o valoare aproximativ similara fata de cea inregistrata in anul precedent.

MOLDASIG conduce clasamentul dupa volumul vanzarilor, urmat de KLASSIKA Asigurari DONARIS VIG si ASSTERA Grup. Ponderea cea mai mare in total subscrieri pe Carte Verde revine zonei 3 (aproape 76 milioane lei), urmata de zona 2 (circa 19,5 milioane lei).

De asemenea, cele mai mari cresteri ale subscrierilor au fost inregistrata de ACORD Grup (crestere de 72,2% fata de luna mai 2016), MOLDCARGO (+64%) si MOLDOVA ASTROVAZ (+40%). Totodata, se remarca o evolutie importanta a companiei GENERAL Asigurari, care a reusit sa ocupe o cota de piata de 9,23% in 5 luni de activitate pe Carte Verde.Prima medie a fost 955 de lei

Prima medie pentru politele Carte Verde vandute de asiguratorii moldoveni in perioada de referinta a fost de 955 lei moldovenesti, aceasta reprezentand raportul intre volumul total al subscrierilor asiguratorilor autorizati pe Carte Verde si numarul de polite incheiate.

Valoarea primei medii a scazut usor fata de anul precedent, fiind inregistrate scadereri a acestui indicator in toate cele 3 zone, conform BNAA.In Moldova sunt autorizate sa vanda polite Carte Verde urmatoarele companii: ACORD Grup, ALLIANCE Insurance Group, ASTERRA Grup, DONARIS VIG, GENERAL Asigurari, GRAWE CARAT Asigurari, MOLDASIG, MOLDCARGO, MOLDOVA-ASTROVAZ si KLASSIKA Asigurari.

Video