Asigurari

ASITO vrea sa reia vanzarile si isi schimba denumirea

13.08.2018

ASITO Direct este noua denumire a asiguratorului, aprobata recent in cadrul adunarii generale a actionarilor companiei, se arata pe site-ul acesteia. De asemenea, a fost aprobata si decizia de schimbare a sediului companiei si reluarea vanzarilor, in acest sens fiind trimisa o cerere catre autoritatea de supraveghere pentru autorizare.

Peste 11 mii de accidente din Moldova vor putea fi solutionate pe cale amiabila fara sanctiuni pentru soferi. Vezi aici prevederile procedurii constatarii amiabile adoptate de Guvern!

09.08.2018

Soferii implicati in accidente rutiere usoare (soldate doar cu pagube materiale) vor putea ajunge la o intelegere amiabila, fara implicarea politiei. In aceste cazuri, soferii nu vor fi amendati, singura sanctiune fiind majorarea pretului primei de asigurare pentru anul urmator. O hotarare in acest sens a fost aprobata de curand de catre Guvernul de la Chisinau si va intra in vigoare peste 1 an in cazul asigurarilor interne RCA si peste 2 ani pentru politele Carte Verde.

Un alt asigurator din Moldova risca suspendarea sau chiar retragerea licentei

18.07.2018

Autoritatea de supraveghere a asigurarilor de la Chisinau (CNPF) a amendat de curand societatea de asigurare MOLDOVA-ASTROVAZ, se arata intr-un comunicat oficial al institutiei.

Comisioanele intermediarilor in asigurari ar putea scadea - CNPF modifica modul de calcul al pretului pentru RCA si Carte Verde

16.07.2018

Asiguratorii din Moldova vor trebui sa isi reduca cheltuielile ocazionate de vanzarea politelor obligatorii auto (RCA si Carte Verde), inclusiv comisioanele acordate intermediarilor, incepand cu 1 octombrie a.c., potrivit unei hotarari recente a autoritatii de supravehgere (CNPF), publicate in Monitorul Oficial.

CNFP a aprobat retragerea licentei societatii de asigurare ALLIANCE Insurance Group

06.07.2018

Autoritatea de supraveghere a asigurarilor de la Chisinau (CNPF) a aprobat hotararea privind retragerea licentei companiei de asigurare ALLIANCE Insurance Group, urmare a depunerii benevole a acesteia din partea asiguratorului la finele lunii precedente, potrivit informatiei oficiale publicate pe site-ul CNPF.

Arhiva - Asigurari
Romania

INFOGRAFIC: Fii #treazlavolan in mini-vacanta de 15 august! 9 recomandari pentru a fi in siguranta la volan!

14.08.2018

Mini-vacanta de 15 august poate reprezenta un prilej excelent de a calatori, la mare sau la munte, in tara sau in afara ei, pentru a va bucura de cateva zile de relaxare. Indiferent unde alegeti sa va petreceti mini-vacanta, daca plecati cu masina iata cateva recomandari pentru a fi in siguranta la volan si a evita producerea de accidente:

EUROINS Romania: Profit brut de circa 26 milioane lei in S1 2018

14.08.2018

In primele sase luni ale anului 2018, EUROINS Romania a inregistrat prime brute subscrise in valoare totala de 200,1 milioane leva (circa 476 milioane lei), in scadere cu aproape 25% comparativ comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut (266,2 milioane leva), potrivit rezultatelor publicate de EUROHOLD, holdingul bulgar care detine EUROINS Insurance Group - actionarul majoritar al subsidiarei din Romania.

Trenul marfar deraiat duminica este asigurat la OMNIASIG VIG

13.08.2018

Trenul marfar incarcat cu biodisel, care a deraiat duminica dimineata pe magistrala 900 Caracal-Craiova, pe raza localitatii Carcea din judetul Dolj, este asigurat de compania OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Patrice LUSCAN a fost ales Presedinte al Asociatiei Internationale de Asigurari de Credite si Garantii

14.08.2018

La Adunarea Generala Anuala a ICISA - Asociatia Internationala de Asigurari de Credite si Garantii, care a marcat aniversarea a 90 de ani, membrii l-au ales pe Patrice LUSCAN, Director de Marketing si Inovare al Grupului COFACE, in calitate de Presedinte al ICISA.

Campania "FII TREAZ LA VOLAN!": Citeste brosura, asculta spotul, completeaza testul de atentie in trafic!

13.08.2018

Campania nationala de siguranta si preventie rutiera "FII TREAZ LA VOLAN!" continua, pana pe 20 septembrie, cu distributia brosurilor in Bucuresti si in principalele orase din tara, precum si cu difuzarea mesajelor de informare pe principalele retele sociale si la radio, dar si cu un test de atentie dedicat participantilor la trafic.

Arhiva - Romania
Stiri externe

Tragedie in Italia: Un pod rutier s-a prabusit in apropiere Genova

14.08.2018

O portiune a unui viaduct al autostrazii A10 s-a prabusit, marti, langa orasul Genova, in nordul Italiei. Presa locala indica zeci de persoane decedate.

Studiu: 70% dintre soferii din Marea Britanie nu citesc in intregime contractele de asigurare ale masinilor

14.08.2018

7 din 10 soferi din Marea Britanie nu citesc in intregime contractele de asigurare ale masinilor atunci cand incheie sau, dupa caz, reinnoiesc o polita de asigurare auto, arata un studiu realizat de Co-op Insurance.

Seceta si incendiile care au lovit Europa luna trecuta ar putea lasa in urma o nota de plata de peste 5,4 miliarde dolari

14.08.2018

Pagubele provocate de seceta si incendiile inregistrate luna trecuta in Europa ar putea depasi pragul de 5,4 miliarde de dolari, arata un raport al Impact Forecasting - echipa AON responsabila cu dezvoltarea modelelor de catastrofa -, care subliniaza ca, in urma acestor fenomene, sute de persoane au murit, iar industrii ca agricultura, pescuitul, managementul apelor sau industria forestiera au fost grav afectate.

Big Data, o oportunitate de 2,4 miliarde de dolari pentru industria de asigurari

13.08.2018

Investitiile industriei de asigurari in Big Data ar putea ajunge, pana la sfarsitul anului 2018, la peste 2,4 miliarde de dolari, arata Insurance Business Mag, in editia electronica, citand un studiu de piata realizat de compania SNS Telecom & IT, specializata in consultanta, marketing si studii de profil.

Britanicii, avertizati sa nu mai plece in calatorii fara asigurarea de sanatate

13.08.2018

Asociatia Asiguratorilor Britanici (ABI - Association of British Insurers) ii sfatuieste pe britanici ca, inainte de a pleca intr-o calatorie, sa incheie o asigurare medicala, arata cotidianul britanic The Mirror, in editia online. Recomandarea ABI vine in contextul in care, in 2017, turistii britanici au avut nevoie de interventii medicale de urgenta ale caror costuri totale au fost de peste 200 de milioane de lire sterline, potrivit unui studiu al asociatiei.

Arhiva - Stiri externeCreate AccountLog In Your Account