Asigurari

Asiguratorii moldoveni au platit 81,7 milioane lei pentru accidentele produse in afara tarii in 2017. Vezi aici statistica pe companii!

06.02.2018

81,7 milioane lei este suma platita de catre asiguratorii moldoveni in 2017 pentru daune produse in afara tarii de autovehicule inmatriculate in Moldova si care detineau polite Carte Verde, arata datele preliminare ale Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA), furnizate la solicitarea portalul specializat de asigurari www.xprimm.md. 

CNPF a avizat majorarea capitalului social la GENERAL Asigurari

02.02.2018

Consiliul de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF) a hotarat inregistrarea in Registrul de stat a emisiunii suplimentare de actiuni a companiei GENERAL Asigurari in valoare de 20 milioane lei. Aceasta s-a facut printr-o emisiune suplimentara inchisa in numar de 20.000.000 actiuni ordinare nominative cu valoarea nominala de 1 leu.

Exclusiv: Asiguratorii moldoveni au vandut polite Carte Verde in valoare de 321 milioane lei in 2017. Afla aici clasamentul companiilor si rezultatele pe zone!

01.02.2018

Companiile de asigurare din Moldova au vandut circa 363.000 de polite Carte Verde in anul precedent, in crestere cu 14,5% fata de 2016, arata datele preliminare ale Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA), furnizate la solicitarea portalului specializat www.xprimm.md.

Valeriu CHITAN, Presedinte, Consiliului de Administratie al CNPF

30.01.2018

Dupa o lunga perioada de interimat, incepand cu anul precedent autoritatea de supraveghere a pietei financiare din Moldova are un nou Presedinte. Misiunea acestuia este dificila, tinand cont de problemele acumulate in timp dar si de anumite semne de intrebare care planau asupra institutiei privind modul in care a reactionat in trecut la anumite derapaje pe piata de profil. Despre realitatile pietei de asigurari, restabilirea imaginii institutiei, situatia concreta a unor societati de asigurare si la ce ar trebui sa se astepte jucatorii din piata in viitorul apropiat dar si consumatorii am discutat cu Valeriu CHITAN, Presedintele Consiliului de Administratie al CNPF.

ASITO ar putea iesi de sub administrare speciala - actionarii au ales un nou Consiliu de Administratie

30.01.2018

Adunarea Generala a Actionarilor societatii de asigurare ASITO a ales, la inceputul acestei luni, un nou Consiliu de Administratie.

Arhiva - Asigurari
Romania

Calin RANGU, ales Vicepresedinte in Comitetul InsurTech Task Force al EIOPA

21.02.2018

Calin RANGU, Director al Directiei Supraveghere Intermediari si Monitorizarea Regulilor de Conduita si reprezentantul ASF in Comitetul InsurTech Task Force (ITF) din cadrul Autoritatii Europene pentru Asigurari si Pensii Ocupationale (EIOPA), a fost ales in unanimitate Vicepresedinte al ITF, in prima reuniune a Comitetului, care a avut loc pe 20 februarie 2018.

Care sunt cel mai des intalnite "gafe" din CV-uri?

21.02.2018

Uneori, chiar daca au aflat deja ce ar trebui sa contina un CV de angajare, potentialii candidati nu iau in considerare toate detaliile si, "fac gafe" cand vine vorba de informatiile pe care le transmit mai departe recrutorilor. Care sunt, conform specialistilor HR din asigurari, cele mai neobisnuite informatii peste care au dat pana acum in CV-urile de angajare?

VIDEO: Ce solutii au asiguratii nemultumiti?

21.02.2018

Industria de asigurari pune un accent deosebit pe protectia consumatorilor si rezolvarea, pe cat posibil pe cale amiabila, a unor probleme ce pot aparea pe parcursul unui contract de asigurare, atat cu persoanele fizice, cat si cu cele juridice. Astfel, clientii dispun de mai multe instrumente la care pot apela daca sunt nemultumiti.

Oferta speciala la "The European Consumer Protection Conference": Platesti un bilet de participare si primesti unul gratis

21.02.2018

Daca vrei sa participi la "The European Consumer Protection Conference", profita si de oferta speciala pregatita in acest sens. Astfel, daca platesti un bilet de participare la acest eveniment, primesti BONUS un bilet gratuit. Oferta este valabila pana in data de 28 februarie. Nu mai astepta, ia un coleg cu tine si participati impreuna la dezbateri. Inregistrati-va ACUM!

Solutiile AUDATEX pentru Era Digitala aduc inovatie in ecosistemul daunelor auto

21.02.2018

"Numarul tot mai mare al vehiculelor care circula pe soselele din Romania, si in special cresterea accelerata a numarului autoturismelor second hand inmatriculate la noi in tara, vor face ca activitatea de procesare a fluxului de daune sa devina o provocare tot mai mare pentru industria de asigurari", sunt de parere specialistii companiei AUDATEX.

Arhiva - Romania
Stiri externe

Tranzactia Swiss Re - SoftBank: Japonezii ar solicita mai multe locuri in Consiliul reasiguratorului

21.02.2018

Discutiile pentru o posibila tranzactie intre Swiss Re si SoftBank sunt in plina desfasurare, unul dintre subiectele principale de dezbatere intre reprezentantii reasiguratorului elevetian si cei ai grupului financiar japonez vizand prezenta celor din urma in Consiliul Swiss Re, scrie Financial Times.

Turcia are planuri si asteptari mari de crestere pana in anul 2023 - anul centenarului

21.02.2018

Piata de asigurari din Turcia ramane una atractiva pentru investitorii straini, pe fondul expansiunii economiei, a infrastructurii, a proiectelor in dezvoltare intreprinse in domeniul energetic cat si a altor proiecte ale autoritatilor locale aflate in derulare sau planificate de a se finaliza pana in anul 2023 - cand va fi celebrat centenarul Republicii Turcia.

ALLIANZ detine aproape integral EULER HERMES

20.02.2018

Saptamana trecuta, grupul german ALLIANZ si-a majorat participatia la EULER HERMES - unul dintre cei mai mari asiguratori din lume specializati pe segmentul de asigurari de credite comerciale, cu 29,43%, reprezentand o investitie totala de circa 1,5 miliarde euro, scrie reinsurancene.ws. Astfel, ALLIANZ a ajuns sa detina 92,43% din EULER HERMES.

Jucatorii faultati din Premier League au costat cluburile 134 milioane lire in prima jumatate a sezonului competitional

20.02.2018

Cluburile de fotbal din Premier League au platit, in prima jumatate a sezonului competitional 2017-2018, salarii jucatorilor accidentati in valoare de 134,2 milioane lire sterline, arata o analiza realizata de brokerul de asigurare JLT Specialty - parte a Jardine Lloyd Thompson Group (JLT Group).

Vanzarea celui mai mare asigurator din Grecia este sortita esecului

19.02.2018

Vara trecuta, consiliul de administratie al NBG (National Bank of Greece) a aprobat vanzarea pachetului majoritar detinut la ETHNIKI Asfalistiki - cel mai mare asigurator din piata greaca - catre grupul americano-olandez CALAMOS-EXIN.

Arhiva - Stiri externe

Create AccountLog In Your Account