Asigurari

Cat au vandut asiguratorii moldoveni in primul trimestru din acest an? Vezi aici rezultatele companiilor in T1/2018!

21.05.2018

Asiguratorii moldoveni au subscris prime in valoare de 332,1 milioane lei in primul trimestru din 2018, in crestere cu 7% fata de intervalul similar al anului trecut, arata datele autoritatii de supraveghere (CNPF). In moneda europeana, evolutia a fost de 10,3% ajungand la 16,3 milioane euro, ca urmare a aprecierii monedei nationale fata de cea europeana.

Cine este noul Director General al MOLDASIG?

07.05.2018

Consiliul de Administratie al societatii de asigurare MOLDASIG, liderul pietei de asigurari din Republica Moldova, l-a numit de curand pe Vadim SVISCIUC in functia de Director General al companiei. Acesta a obtinut si avizul corespunzator, conform legislatiei in vigoare, din partea Comisiei Nationale a Pietei Financiare din Moldova (CNPF).

S-a aprobat componenta noului Consiliu de Administratie al BNAA. Cine sunt noii membri?

03.05.2018

Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA) si-a ales, in cadrul sedintei recente, componenta noilor membri ai Consiliului de Administratie. Din acesta vor face parte, incepand cu 16 iunie a.c. (cand expira mandatul actualului Consiliu) urmatorii: Dinu GHERASIM (DONARIS VIG), Vladimir STIRBU (MOLDCARGO), Veronica MALCOCI (GRAWE CARAT Asigurari), Eugeniu SLOPAC (ASITO), Vadim SVISCIUC (MOLDASIG).

CNPF schimba modul de calcul al solvabilitatii asiguratorilor. Vezi aici care sunt modificarile aduse!

26.04.2018

Autoritatea de supraveghere a asigurarilor (CNPF) a hotarat sa modifice anumite prevederi ale Regulamentului privind marjele de solvabilitate si coeficientul de lichiditate a asiguratorilor, aceasta hotarare fiind publicata de curand in Monitorul Oficial.

INTACT Asigurari si-a majorat capitalul social

25.04.2018

Societatea de asigurare INTACT Asigurari Generale si-a majorat de curand capitalul social cu 1,3 milioane lei, printr-o emisiune suplimentara de actiuni (1.323.974 actiuni ordinare nominative cu valoarea nominala de 1 leu), decizia fiind aprobata de catre autoritatea de supraveghere (CNPF) si publicata in Monitorul Oficial.

Arhiva - Asigurari
Romania

GDPR: Insurance Europe a publicat o lista a principalelor obligatii ale asiguratorilor sub noua reglementare

22.05.2018

Insurance Europe, federatia europeana ce reuneste asociatiile nationale ale asiguratorilor si reasiguratorilor, a publicat o lista cu principalele obligatii pe care trebuie sa le indeplineasca asiguratorii odata cu intrarea in vigoare a GDPR - Regulamentul General pentru Protectia Datelor Personale, pe 25 mai a.c.

Studiu: Angajatii se simt motivati de beneficii, precum asigurarile private de sanatate

22.05.2018

Daca in trecut munca aducea doar siguranta zilei de maine si se considera ca un salariu mai mare ne ofera automat si bucuria de a munci, astazi ii gasim pe angajati punand mai multe conditii, avand mai multe asteptari de la locul unde isi petrec mai bine de jumatate din viata. Printre beneficiile dorite se numara asigurarile private de sanatate, se arata intr-un studiu recent.

Gheorghe GRAD, RENOMIA SRBA Broker: Cuvantul "digitalizare" a devenit foarte important pentru grup

22.05.2018

La nivel de grup, cuvantul "digitalizare" a devenit atat de important incat, de la inceputul acestui an, au fost contractati 5 specialisti de top in diverse arii ale acestui domeniu, devenind o directie prioritara de dezvoltare, a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Gheorghe GRAD, Country Manager, RENOMIA SRBA Broker.

TRANSGAZ dispune de 5 milioane euro pentru a cumpara asigurari private de sanatate

22.05.2018

Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA Medias va organiza, in iunie, o licitatie deschisa pentru achizitia de servicii de asigurare voluntara de sanatate pentru angajatii companiei, pe o perioada de patru ani.

Blocarea contributiilor - ce fel de pensii vor avea romanii peste 10 ani?

22.05.2018

Despre situatia actuala a Pilonului II de pensii private obligatorii, dar si despre viitorul pensiilor, discuta Mihai BOBOCEA, Purtatorul de cuvant al APAPR - Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzata astazi de RFI Romania, incepand cu ora 17:30.

Arhiva - Romania
Stiri externe

Avansul pietei globale de asigurari, peste cel al economiei mondiale in urmatorii doi ani

22.05.2018

In anul 2018 si 2019, la nivel global, industria de asigurari va creste mai puternic decat economia, potrivit estimarilor MUNICH Re. Cifrele publicate de reasiguratorului german arata ca piata globala de asigurari va spori cu circa 460 miliarde euro, echivalentul unei cresteri procentuale de 5,3% (3,7% in termeni reali), in vreme ce, pentru economia globala, cresterea prognozata este de 4,9% (3,3% in termeni reali).

Profitul net al TRIGLAV a sporit cu 5% in primele trei luni

22.05.2018

Grupul sloven TRIGLAV a raportat un profit brut, aferent perioadei ianuarie-martie 2018, in valoare de 27,5 milioane euro, in crestere cu 8% fata de T1 2017, in vreme ce profitul net a sporit cu 5%, ajungand la 23,3 milioane euro.

ALLIANZ: profit operational de 2,8 miliarde euro si venituri de 36,5 miliarde euro in T1 2018

21.05.2018

Grupul german ALLIANZ a raportat, pentru primele trei luni ale anului curent, un profit operational de 2,8 miliarde euro, in scadere cu 6% fata de T1 2017, pe fondul efectelor produse de ratele de schimb valutar - 142 milioane euro, cat si a beneficiilor platite in valoare de 148 milioane euro aferente segmentului de pensii corporative, se arata in comunicatul de presa.

TALANX isi mentine obiectivul de profit pentru 2018 in urma rezultatelor trimestriale

21.05.2018

Grupul german TALANX a raportat pentru primele trei luni din 2018 un volum de prime brute subscrise de 10,6 miliarde euro, in crestere cu 8,3% fata de martie 2017, in vreme ce profitul net s-a diminuat cu 8,4% pana la 218 milioane euro, rezultat datorat, in principal, "pe fondul taxelor impuse de reformele fiscale din Statele Unite ale Americii", se arata in comunicatul de presa publicat pe website-ul asiguratorului.

Turcia actualizeaza harta de risc seismic. Tarifele politelor obligatorii vor suferi modificari

18.05.2018

Tarifele politelor de asigurare obligatorii impotriva cutremurele vor suferi schimbari, potrivit declaratiilor lui Murat KAYACI, Presedintele TCIP - Pool-ul de asigurare de catastrofe din Turcia, ca urmare a actualizarii hartilor de riscuri, scrie Middle East Insurance Review.

Arhiva - Stiri externeCreate AccountLog In Your Account