Asigurari

Cat au vandut brokerii de asigurare si ce comisioane au incasat in primul semestru? Vezi aici rezultatele si clasamentul brokerilor!

19.09.2018

232 milioane lei - acesta este volumul de prime brute intermediate de catre brokerii moldoveni de asigurare in primul semestru din acest an, cu aproape 11% mai mult fata de perioada similara din 2017, potrivit datelor centralizate de catre autoritatea de supraveghere de profil din Moldova (CNPF). Aceasta reprezinta circa 33% din totalul subscrierilor asiguratorilor.

Cea mai importanta Conferinta Regionala de Asigurari - organizata in 2 octombrie la Chisinau

18.09.2018

Pe 2 octombrie a.c., la Chisinau, se va desfasura unul dintre cele mai importante evenimente anuale dedicate pietei de asigurari - "Conferinta de Asigurari din Republica Moldova".

Masina Presedintelui DODON era asigurata CASCO: Cine va plati si la cat se ridica despagubirea?

12.09.2018

Cele doua masini din coloana prezidentiala a lui Igor DODON, avariate in cadrul accidentului produs recent, erau asigurate in baza unei polite facultative CASCO, astfel ca pagubele produse vor fi acoperite de catre compania de asigurare.

Asiguratorii moldoveni au vandut polite Carte Verde in valoare de circa 185 milioane lei in primele 7 luni

05.09.2018

Asiguratorii din Moldova au vandut peste 220 mii de polite Carte Verde pana in luna iulie a acestui an, in crestere cu peste 15% fata de perioada similara din anul precedent, echivalentul a 184,6 milioane lei, arata datele oficiale ale Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA), furnizate la solicitarea portalului specializat www.xprimm.md.

CNPF: Numarul petitiilor a crescut cu aproape 40% in 2018. Ce reclama clientii?

27.08.2018

In primul semestru din 2018, pentru piata asigurarilor, autoritatea de supraveghere financiara (CNPF) a primit, in total, un numar de 104 petitii, in crestere cu aproape 40% fata de S1/2017.

Arhiva - Asigurari
Romania

Mai sunt doua saptamani pana la ICAR 2018

25.09.2018

ICAR 2018 - Forumul International de Riscuri Catastrofale, cel mai mare forum european dedicat riscurilor catastrofale din aceasta toamna, va avea loc peste doua saptamani, pe 9 octombrie a.c., la Hotelul Sheraton din Bucuresti.

Revolutia tehnologica si efectele ei asupra clientilor de asigurari

25.09.2018

Dezvoltarea tehnologica schimba toate procesele din domeniul asigurarilor. Despre impactul digitalizarii asupra pietei de asigurari si asupra clientilor discuta Liviu CHIRIC - Partner in cadrul societatii de avocatura CHIRIC & CHIRIC -, Mihaela CIRCU - Project Manager, APPA (Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor) - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzata astazi de RFI Romania, incepand cu ora 17:30.

Numiri aprobate de ASF in conducerea a doi asiguratori

25.09.2018

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a autorizat, in cadrul sedintei de marti - 25 septembrie a.c., prelungirea mandatelor unor membri din conducerea a doua companii de asigurari.

Barbati vs femei: Cine cumpara mai des clauza de Decontare Directa atasata politelor RCA?

25.09.2018

Decontarea Directa a fost introdusa in legislatia locala in urma cu aproximativ un an, fiind un serviciu auxiliar de gestionare a daunelor de catre asiguratorii RCA a propriilor asigurati.

7 milioane lei - costul lucrarile de reabilitare a constructiilor hidrotehnice din Bacel, afectate de inundatii

25.09.2018

Lucrarile de refacere a infrastructurii hidrotehnice afectata de inundatiile care au avut loc in aceasta vara in judetul Covasna au inceput si costa peste 7 milioane de lei, urmand sa fie finalizate pana in luna decembrie a acestui an.

Arhiva - Romania
Stiri externe

Sondaj FRISS: InsurTech reprezinta motorul din spatele inovatiilor in domeniul asigurarilor

25.09.2018

FRISS, compania internationala specializata in solutii de management al riscului si de combatere a fraudei pentru segmentul property&casualty, a publicat recent rezultatele studiului "Digital Transformation in Insurance Survey 2018", la care au participat peste 170 de profesionisti din domeniul asigurarilor, din tari din intreaga lume.

OMS: Abuzul de alcool a provocat peste 3 milioane de decese in 2016. Cele mai multe dintre acestea, in randul barbatilor

25.09.2018

Peste 3 milioane de oameni din intreaga lume si-au pierdut viata, in 2016, ca urmare a abuzului de alcool, ceea ce inseamna ca, la nivel global, 1 din 20 de decese a fost provocat de abuzul de alcool, arata un raport realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si citat de Insurance Journal, in editia online.

OCDE: Vei fi inlocuit de un robot? Depinde unde locuiesti. Slovacia, cea mai amenintata

24.09.2018

In cat timp vor prelua robotii job-urile ocupate de oameni? E, cu siguranta, o intrebare care macina mai multe industrii, nu doar cea a asigurarilor. OCDE - Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica pare sa stie raspunsul la aceasta intrebare, cel putin asa arata Insurance Journal, in editia electronica. Te temi ca vei fi inlocuit de un robot? Te "linisteste" OCDE: "Depinde unde locuiesti".

Aproximativ 6 milioane de soferi nigerieni au polite auto false

24.09.2018

5,8 milioane de soferi nigerieni din cei 11,7 milioane inregistrati de Biroul National de Statistica al Nigeriei (NBS - National Bureau of Statistics) au polite auto false, arata un raport al Asociatiei Asiguratorilor din Nigeria (NIA - Nigerian Insurance Association) citat de Thisday, in editia electronica.

Orice tip de polita de asigurare de viata de la John Hancock Financial, doar cu monitorizare fitness a asiguratului

21.09.2018

John Hancock Financial, una dintre cele mai mari companii de asigurari de viata din America de Nord, va comercializa exclusiv polite de asigurare care includ si monitorizarea digitala a activitatii fizice (fitness) a asiguratilor, indiferent de tipul politei, arata Business Insurance Mag, in editia electronica, citand un raport BBC News.

Arhiva - Stiri externe


Create AccountLog In Your Account