Stiri externe

AIR: Pierderile provocate industriei de uraganul Michael, estimate la 6-8 miliarde de dolari

16.10.2018

AIR Worldwide, companie de modelare a riscurilor catastrofale, estimeaza ca uraganul Michael a provocat industriei de re/asigurari pierderi estimate la 6-8 miliarde de dolari. Estimarea realizata de AIR se apropie de cea realizata, saptamana trecuta, de Karen Clark & Co., care sustinea ca, in urma uraganului Michael, industria de re/asigurari va ramane cu o nota de plata de aproximativ 8 miliarde de dolari.

David LEVENSON, noul Presedinte si CEO al LIMRA si LOMA, incepand cu 1 ianuarie 2019

16.10.2018

David LEVENSON va fi, incepand cu data de 1 ianuarie 2019, noul Presedinte si CEO al LIMRA si LOMA, dupa cum a anuntat, ieri, 15 octombrie, compania-mama, LL Global. David LEVENSON il inlocuieste pe Robert KERZNER, care, dupa 14 ani in care a fost Presedinte si CEO al celei mai importante asociatii de companii de asigurari de viata si servicii financiare la nivel global, si-a anuntat retragerea.

ONU: Pagubele provocate de dezastrele naturale din ultimele doua decenii au depasit pragul de 2,25 miliarde de dolari

15.10.2018

Pierderile provocate la nivel global de dezastrele naturale inregistrate in ultimele doua decenii au depasit 2,25 miliarde de dolari, o crestere de 250% comparativ cu perioada 1978-1997, subliniaza Organizatia Natiunilor Unite (ONU). UNISDR (The United Nations Office for Disaster Risk Reduction) noteaza ca "schimbarile climatice conduc la cresterea frecventei fenomenelor meteorologice extreme" la nivel global.

Facebook: 30 milioane de utilizatori, afectati dupa cel mai recent atac cibernetic. Datele personale, accesate in 29 milioane de cazuri

15.10.2018

Nu mai putin de 30 de milioane de utilizatori Facebook au fost afectati de cel mai recent atac cibernetic care a vizat gigantul american. La sfarsitul lui septembrie, compania estima ca numarul celor afectati este de 50 de milioane. Desi numarul utilizatorilor afectati e mai mic decat cel estimat initial, Bloomberg arata ca infractorii cibernetici au accesat nu mai putin de 29 milioane de conturi si, implicit, date personale.

AON: Septembrie, cea mai costisitoare luna a anului pentru industria de asigurari, urmare a dezastrelor naturale inregistrate

12.10.2018

Daunele provocate, la nivel global, de uragane, inundatii si cutremure au transformat luna septembrie in cea mai costisitoare luna a anului pentru industria de asigurari, arata Insurance Journal, in editia online, citand un raport realizat de AON Impact Forecasting. Astfel, arata sursa citata, septembrie si-a mentinut statutul de "luna cu cea mai multe activitati ciclonice la nivel global."

Marea Britanie: Nu Brexit este principala amenintare la siguranta financiara a populatiei, ci lipsa unor investitii financiare pe termen lung

12.10.2018

Desi agenda politica este dominata de negocierile pentru Brexit, iar incertitudinile generate ameninta atat scena politica, cat si cea socio-economica, britanicii nu cred ca Brexit este principala amenintare pentru siguranta financiara a populatiei. Astfel, un studiu realizat de Aegon si citat de Actuarial Post subliniaza ca principala amenintare este reprezentata de lipsa unor investitii financiare pe termen lung, nu de Brexit.

Studiu: Reducerile asociate asigurarilor de viata pot motiva un comportament sanatos

11.10.2018

Ce rol joaca stimulentele de asigurare pentru a inspira clientii sa aleaga un stil de viata mai sanatos? Pot companiile de asigurari sa isi indrepte consumatorii spre un comportament mai bun? Si, daca da, cum? Un studiu realizat recent de Global Atlantic a dezvaluit raspunsurile la aceste intrebari, si nu numai, dar si alte informatii interesante despre relatia dintre sanatate si obiceiurile de asigurare.

Industria de re/asigurari, incurajata sa se concentreze pe riscul de terorism

11.10.2018

Industria de asigurari ar trebui sa se concentreze pe cresterea pierderilor economice cauzate de terorism la nivel global, potrivit unui raport recent realizat de Guy Carpenter si Co LLC Reinsurance Broker, arata liveinsurancenews.com. Raportul respectiv, "A Maturing Market Meets an Evolving Peril", subliniaza ca pierderile economice provocate la nivel global de acest risc sunt estimate la sute de miliarde de dolari.

GENERALI a lansat o noua functionalitate pentru asigurari cibernetice si o subsidiara pe segmentul de securitate informatica

10.10.2018

GENERALI a lansat o noua functionalitate pentru asigurari cyber si o subsidiara pe segmentul de polite de securitate cibernetica, informeaza Insurance Journal, in editia online. Noua functionalitate combina mai multe solutii cyber cu sprijinul CyberSecurTech, start-up detinut de grupul GENERALI, si isi propune sa implementeze metodologii inovatoare de evaluare a riscurilor cibernetice pentru clientii GENERALI.

Google+, inchisa dupa ce datele a 500.000 de utilizatori au fost expuse unui eventual atac cibernetic

10.10.2018

Google inchide mare parte a retelei sociale Google+ dupa ce, incepand cu anul 2015, datele a 500.000 de utilizatori au fost expuse unui eventual atac informatic, informeaza BBC. Potrivit sursei citate, Google sustine ca o eroare de software a facut ca informatiile pe care utilizatorii Google+ le credeau private sa poata fi accesate de catre terti.Create AccountLog In Your Account