Stiri externe

Studiu: Companiile mari se confrunta cu riscuri cibernetice la fel de mari


In eventualitatea unui incident cibernetic, marile companii se confrunta cu costuri la fel de mari, arata un studiu recent realizat de NetDiligence si citat de Business Insurance. Astfel, costul mediul al unui incident informatic e de 178.000 de dolari pentru companiile mici si mijlocii (definite drept organizatii cu venituri anuale mai mici de 2 miliarde de dolari) si de 5,6 milioane de dolari pentru companiile mari (organizatii cu venituri anuale mai mari de 2 miliarde de dolari).

De asemenea, mai arata sursa citata, costul mediu al serviciilor de criza este de 112.000 de dolari pentru companiile mici si mijlocii si de 3,8 milioane de dolari pentru companiile mari, in timp ce costul mediu de reglementare este de 181.000 de dolari si, respectiv, 2,2 milioane de dolari. In randul companiilor mici si mijlocii, sectorul de retail ar avea cele mai mari costuri (240.000 de dolari/incident), in timp ce, la nivelul marilor companii, sectorul financiar s-ar confrunta cu costuri medii de 10,7 milioane de dolari/incident.

Studiul a analizat 2.081 de cereri de despagubire din perioada 2014-2018, 96% dintre acestea, cu cereri de despagubire insumand 357 de milioane de dolari, venind din partea companiilor mici si mijlocii (cele cu venituri anuale mai mici de 2 miliarde de dolari), doar 4% venind din partea marilor companii, acestea insumand cereri de despagubire in valoare de 433 de milioane de dolari. La fel de interesant este faptul ca, anul acesta, au fost inregistrate 1.100 de cereri, de doua ori mai multe decat anul trecut.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 11.10.2019

Cele mai recente stiri:
» Insurance Europe: Proiectul de revizuire a Solvency II ar impiedica ambitiile europene, nu le-ar sustine
» ONU: Multiple episoade de vreme extrema vor avea loc in 2020
» Ukraine International Airlines va oferi despagubiri familiilor victimelor din zborul PS752
» Australia: 13.750 de cereri de despagubire in valoare totala de 925 mil. dolari, dar costurile vor creste semnificativ in perioada urmatoare
» Napoli: 13 persoane au fost ranite in urma unui accident in care au fost implicate 3 trenuri de metrou
» Porto Rico: Un nou cutremur puternic a fost inregistrat sambata. Mii de oameni se tem sa se intoarca la casele lor
» Filipine: "O eruptie periculoasa" a vulcanului Taal, posibila "in urmatoarele ore sau zile". 8.000 de oameni au fost deja evacuati, alti 450.000 sunt amenintati
» Aon a finalizat achizitia platformei digitale de asigurari CoverWallet
» FITCH: Pierderi asigurate limitate dupa cutremurul care a zguduit Porto Rico
» GENERALI a finalizat achizitia Seguradoras Unidas si AdvanceCare, unitatile Apollo Global Management din Portugalia


Create AccountLog In Your Account