Subscrierile EUROINS Romania au avansat cu 18% in primele 9 luni din 2021

Avatar autor XPRIMM
Autor
Andreea RADU
Avatar
Andreea RADU
Redactor sef
Data articol
03.12.2021

EUROINS Romania a inregistrat, in primele noua luni din 2021, prime brute subscrise in valoare de 474 milioane de leva (circa 1,2 miliarde de lei), in crestere cu 18% fata de aceeasi perioada a anului precedent (402 milioane BGN), conform rezultatelor publicate pe site-ul EUROHOLD, holdingul bulgar care detine EUROINS Insurance Group - actionarul majoritar al subsidiarei din Romania.

PROMO

Subscrierile politelor RCA au crescut cu 21% si au ramas principala linie de activitate a companiei, cu o pondere de 96%.

"Pe 17 septembrie 2021, CITY Insurance a incetat emiterea politelor. In urma insolventei CITY Insurance, piata a inceput imediat sa modifice semnificativ tarifele in cazul politelor RCA. Incepand cu 24 septembrie 2021, EUROINS Romania a implementat noi tarife, care au fost cu circa 25% mai mari decat cele anterioare. Se asteapta o noua crestere de 10-15% fata de tarifele actuale si aceasta intentie a fost deja notificata autoritatii de reglementare", se arata in raportul EUROHOLD.

"Incepand cu 1 octombrie 2021, compania a implementat un nou sistem de comisioane pentru brokeri. Se anticipeaza scaderea medie a comisionului brokerilor cu 4%", se mai spune in documentul citat.

Recent, compania anunta ca produsele non-RCA sunt din ce in ce mai apreciate de clienti ca servicii cu valoare adaugata. Segmentul RCA a crescut cu doar 5% ca numar de polite, in primele 9 luni din 2021 fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce numarul asigurarilor CASCO vandute a crescut de 10 ori.

In acest an, pana in luna septembrie, EUROINS a platit 750 de milioane de lei pentru peste 90.000 de daune, in timp ce in luna octombrie si prima saptamana din noiembrie, EUROINS a platit peste 350 de milioane de lei pentru peste 30.000 de dosare de dauna. Numarul despagubirilor platite zilnic a crescut cu 20%.

In 2020, dauna medie pentru vatamari corporale produse in urma unui accident a fost de 45.657 lei, in timp ce in 2021 a crescut la 67.566 lei.

Imbunatatirea procedurilor interne a dus, de asemenea, la o scadere considerabila a numarului de plangeri depuse impotriva EUROINS. Comparativ cu media lunara, in octombrie 2021 numarul reclamatiilor a scazut cu 85%.

EUROINS Insurance Group (EIG) AD este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari independente care opereaza in regiunea EEC / EEA / FSU. Compania se concentreaza pe oferirea unei game largi de produse generale, de sanatate si de asigurari de viata. Grupul are sediul central in Bulgaria si opereaza in 11 tari europene si are filiale de asigurari in Bulgaria, Romania, Macedonia de Nord, Ucraina, Belarus si Georgia. EIG opereaza si in Grecia si Polonia si are operatiuni de asigurari de nisa in Spania si Italia. In prezent, grupul de asigurari are peste 4 milioane de clienti si peste 3.000 de angajati. EIG este o filiala a Eurohold Bulgaria, un grup independent de top care opereaza in regiunea CEE / SEE / FSU, listat la bursele de la Sofia si Varsovia. EUROHOLD Bulgaria este activa in asigurari, leasing, vanzari de autoturisme, gestionarea activelor si operatiuni de investitii.

Video