Taiwan: Nota de plata de peste 17 milioane USD pentru asiguratori dupa accidentul de tren din 2 aprilie

Avatar autor XPRIMM
Autor
Cristian SUCA
Avatar
Cristian SUCA
Editor
Data articol
05.04.2021
Despagubirile prin asigurare pentru accidentul fatal de tren din data de 2 aprilie, produs in apropiere de orasul Hualien, ar putea totaliza cel putin 17,52 milioane USD (500 milioane TWD), arata Asia Insurance Review, luand in considerare atat raspunderea companiei feroviare, cat si platile aferente asiguratorilor de viata si celor Property & Casualty.
PROMO

Cel putin 51 de persoane si-au pierdut viata si alte peste 200 au fost ranite in urma accidentului. Trenul transporta aproximativ 490 de persoane.Comisia de Supraveghere Financiara (FSC) noteaza ca o compensatie de cel putin 4,5 milioane TWD ar trebui platita pentru fiecare deces provocat de incidentul in care a fost implicat trenul Taroko Express. Suma include acoperirea de baza de 2,5 milioane TWD, potrivit asigurarii de raspundere oferite de catre Cathay Century Insurance, si 2 milioane TWD, in baza asigurarii de raspundere civila oferite de catre MSIG Mingtai Insurance.

Potrivit sursei citate, Cathay Century Insurance, care a subscris polita de asigurare pentru raspunderea transportatorului (TRA - Taiwan Railways Administration), ar trebui sa plateasca, de asemenea, si suma de 1,4 milioane TWD pentru fiecare persoana grav ranita in accident si, nu in ultimul rand, 400.000 TWD pentru fiecare dintre ceilalti raniti. Acoperirea totala a asiguratorului pentru un singur incident e de 200 milioane TWD, potrivit contractului incheiat cu TRA, arata FSC.

De asemenea, Comisia de Supraveghere Financiara din Taiwan mai subliniaza ca MSIG Mintai Insurance, companie care a subscris asigurarea obligatorie a vehiculului TRA, ar trebui sa achite suma de 2 milioane TWD pentru fiecare persoane care, in urma incidentului, s-a ales cu dizabilitati. Totodata, FSC noteaza ca MSIG Mintai Insurance ar trebui sa achite si 200.000 TWD pentru fiecare persoana care a suferit rani mai putin grave in urma acestui incident.

In plus, mai precizeaza sursa citata, Cathay Life, Fubon Life, China Life, Taiwan Life si alte companii de asigurari au lansat, de asemenea, multiple servicii rapide pentru asigurati, inclusiv despagubirea rapida, plata anticipata a tratamentului medical, amanare la plata primelor de asigurare si imprumuturi in baza politei de asigurare. FSC spune ca asiguratorii au identificat ca, din cei 51 de oameni care au murit, cel putin 39 aveau o asigurare de viata.

Trenul a deraiat intr-un tunel din estul Taiwanului, in dimineata zilei de 2 aprilie, in timp ce se deplasa pe directia Taipei - Taitung. O investigatie preliminara arata ca trenul a lovit un camion care, din cauza unor probleme la frane, se blocase pe linie, potrivit Taiwan Railways. Al Jazeera subliniaza ca, inainte de acest incident, cel mai recent accident grav de tren a avut loc in 2018, cand un alt tren a deraiat si a provocat moartea a 18 calatori.

Video