Stiri externe

Un gigant japonez ar putea investi 10 miliarde dolari in Swiss Re


In urma informatiilor aparute in presa financiara internationala, Swiss Re confirma, intr-un comunicat de presa, o posibila investitie in companie din partea unui gigant financiar din Japonia.

"Swiss Re informeaza ca se afla in discutii preliminare cu SoftBank Group cu privire la o posibila investitie minoritara in Swiss Re. Discutiile sunt intr-un stadiu incipient".

Totodata, reasiguratorul elvetian subliniaza ca momentan, "nu exista certitudine ca va fi convenita vre-o tranzactie".

Swiss Re puncteaza ca nu au fost luate inca in discutii aspecte cu privire la calendarul, termenii "sau oricare aspecte care ar viza o tranzactie".

Reuters informeaza ca japonezii intentioneaza sa investeasca cel putin 10 miliarde dolari in Swiss Re, echivalentul a circa o treime din capitalul bursier reasiguratorului (34,94 miliarde dolari).

Spre comparatie, la momentul actual, capitalizarea bursiera a SoftBank Group se situeaza la circa 90 miliarde dolari.

Cel mai mare actionar al Swiss Re este BlackRock Institutional Trust Co, cu o participatie de 5,02%, potrivit datelor Thomson Reuters.

"Ar putea fi cea mai mare investitie facuta pana in prezent de grupul financiar japonez", puncteaza Reuters.

Analistii afirma ca grupul SoftBank "este atras" de capacitatile in ceea ce priveste domeniul cercetarii ale Swiss Re, de actiunile subevaluate, respectiv de forta companiei de a genera numerar.

"Swiss Re are un bilant puternic iar randamentul dividentelor este unul ridicat, de peste 5%, procent care cred ca va mai fi mentinut", afirma Stefan SCHUERMANN, Expert Financiar in cadrul Bank Vontobel, Zurich.

"Industria asigurarilor este intr-o situatie mai dificila ... rate ale dobanzilor mai ridicate si tarife mai mari in ceea ce priveste reasigurarile, ar face aceasta industrie mai atractiva. Pana la momentul actual, tarifele percepute de reasiguratori au crescut modest, dar ma astept sa fie impulsionate in decursul acestui an", a continuat SCHUERMANN.

Presa internationala scrie ca, prin intermediul VISION FUND, SoftBank a investit 27,5 miliarde dolari in companii din intreaga lume care au ca domeniu de activitate tehnologia: "Acest lucru, ar putea genera un numar foarte mare de clienti pentru produse de asigurare - precum utilizatori care folosesc aplicatii de share-dirving", scrie Reuters.

De altfel, Wall Street Journal puncteaza ca japonezii intentioneaza sa ofere produse de asigurare "marca Swiss Re", catre companiile in care a investit deja sume considerabile, nominalizand Uber si WeWork.

Recent, fondatorul SoftBank - Masayoshi Son, a afirmat ca cu sprijinul dezvoltarilor tehnologice, a utilizarii inteligentei artificiale si a dispozitivelor interconectate, doreste sa construiasca un grup de companii - lider la nivel de industrii care sa reziste pana la 300 de ani.

In ceea ce priveste industria de asigurari, SoftBank Group detine participatii importante in cadrul companiei de asigurari online din China - ZhongAn, compania de servicii de asistenta in ceea ce priveste despagubirile pe segmentul de asigurari de sanatate - Ping An HealthKonnect (detinuta de Ping An Insurance Group), si in startup-ul american Lemonade.

Potrivit "The World's Biggest Public Companies - The Global 2000" pentru anul 2017 publicat de FORBES, SoftBank este a 38-a cea mai mare companie din lume, respectiv a patra din Japonia - in urma Toyota Motor, Mitsubishi UFJ Financial si Nippon Telegraph & Tel.

Spre comparatie, Swiss Re se regaseste pe pozitia 130, respectiv pe a 7-a pozitie din Elvetia - in urma Nestle, Novartis, Roche Holding, UBS, Zurich Insurance Group si Chubb.

"The World's Biggest Public Companies - The Global 2000" este o lista intocmita anual, de revista FORBES, cu cele mai mari companii publice (listate la burse) din lume. Pozitia in top a unei companii este data de un coeficient calculat in functie de vanzari, venitul net, active si capitalizarea bursiera a companiei.


Share |


Editor: Vlad BOLDIJAR | Publicat pe 09.02.2018

Cele mai recente stiri:
» Tranzactia Swiss Re - SoftBank: Japonezii ar solicita mai multe locuri in Consiliul reasiguratorului
» Turcia are planuri si asteptari mari de crestere pana in anul 2023 - anul centenarului
» ALLIANZ detine aproape integral EULER HERMES
» Jucatorii faultati din Premier League au costat cluburile 134 milioane lire in prima jumatate a sezonului competitional
» Vanzarea celui mai mare asigurator din Grecia este sortita esecului
» 40.000 de persoane au murit in accidente rutiere in SUA anul trecut
» ALLIANZ raporteaza venituri si profit in crestere pentru anul 2017
» Disputa Kanye West vs. Lloyd"s of London solutionata pe cale amiabila
» Furtuna Eleanor a provocat daune asiguratorilor europeni in valoare de 643 milioane euro
» ZURICH a raportat un profit net de 3 miliarde dolari in 2017, in scadere cu 6%

Create AccountLog In Your Account